Klassisk eltefritt byggbrød med linfrø! Et halvgrovt brød laget med hvetemel, byggmel og hampmel. I tillegg til linfrø da…
Hampmel har figurert i en del brød nå, og jeg må ærlig innrømme at jeg har litt dilla på den. Hvorfor det? Vel, for det første synes jeg det var spennende å finne noe ‘nytt’. Hampmel fant jeg forresten på Coop for de som lurer, men du finner den også i helsekostbutikker. Åpner du pakken finner du en dyp grønn mel som vil selvsagt sette preg på fargen på baksten din også.
Hampmel er visstnok også rik på fiber, proteiner og mineraler – bare gode ting altså. Smaksmessig skal den gi en litt nøtteaktig smak til baksten. Må innrømme at jeg ikke merker helt noe til den.
Saftig og næringsrikt brød blir det i all tilfelle og siden jeg bruker den eltefrie metoden er den også enkel å lage. Deigen er noe fastere enn ‘vanlig’ eltefritt deig, noe som gjør at den egner seg også fint for baking uten gryte. Rundstykker er selvsagt alltid en mulighet også.
Prøv deg gjerne også på denne oppskriften på eltefrie rundstykker med hampmel og chiafrø.