Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Superenkle ostestenger

superenkle ostestenger

Skal du ha noe godt å knaske på en kveld – lag superenkle ostestenger!

Skal du ha noe godt å knaske på ved siden av suppa eller salaten din – lag superenkle ostestenger!

Skal du ha drinksparty? Lag superenkle ostestenger!

Skal du ta med noe for en avslutning, feiring, venninnetreff – lag superenkle ostestenger!

Ok – har dere skjønt det? Ostestenger passer til det meste OG de er superenkle å lage!

Litt butterdeig (som du kjøper), litt ost (bruk gjerne div. osterester fra kjøleskapet), litt krydder (min favoritt – røkt paprika!) og et egg til pensling. Det er alt du trenger!

Butterdeigen kjøper du frossen, men det tar ikke mer enn 30 minutter før platene er tinte og klare til bruk. I mellomtiden river du osten, dekker stekeplaten med bakepapir,  pisker egget lett sammen og finner frem en kjevle, en pensel og en skarp kniv.

Så er det bare snakk om å kjevle litt, pensle litt, fordele litt ost, skjære strimler og tvinne de før du setter de på stekeplaten. Så enkelt er det altså.

superenkle ostestenger

Ostestengene kan gjerne spises med det samme, gjerne fortsatt varme, eller helt avkjølt.

Har du lyst å lage noe søtt med butterdeig? Sjekk ut denne superenkle desserten!

Superenkle ostestenger – 20 stenger

ingredienser
  • 4 plater frossen butterdeig
  • 100g finrevet ost
  • røkt paprika, salt, pepper
  • 1 egg
fremgangsmåte

Ovn temp 200°C

Ta 4 butterdeigplater ut av pakken og la de tine på benken. Dette tar 20-30 minutter.

Finriv osten. Jeg brukte Gruyère og parmesan. Bruk gjerne div. osterester om du skulle ha det liggende i kjøleskapet og bruk gjerne oster med mye smak.

Kjevle ut platene til en størrelse på ca. 15x15cm.

Pensle to av platene med lett sammenvispet egg og strø med halvparten av osten. Krydre med røkt paprika, salt og pepper. Press osten ned i deigen med hjelp av kjevlen.

Legg de to siste platene på toppen av osten. Pensle med egg og fordel resten av osten på disse. Bruk kjevlen til å presse osten ned i deigen igjen.

Skjær platene i 10 strimler hver.

Ta tak i endene på hver strimle, vri de og legg de på en bakeplate dekket med bakepapir.

Om du ikke ønsker å steke ostestengene med en gang kan du dekke de til og sette de kjølig.

Sett ostestengene i forvarmet ovn og stek i 15 minutter til gyldne og sprø. Server!

superenkle ostestenger

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »