ANNONSE

Tomatsuppe med mascarpone

Altså, hvor godt er ikke tomatsuppe?

Denne lune, milde, mettende, varmende suppen er gull. Det finnes selvsagt mange måter å tilberede den, og har skal du få enda en – tomatsuppe med mascarpone.

Mascarponen er med på å runde av smaken og gjør suppen fyldig og kremete. Får du ikke tak i mascarpone kan du bruke crème fraîche som et alternativ, men det blir ikke helt det samme.

Suppen starter med den klassiske trioen stangselleri, løk og gulrøtter. For å gjøre hakking raskt unna, kjørte jeg de likså godt i foodprosessoren. Dermed var den jobben unnagjort på null komma niks.

Nå kan denne suppen kjøres glatt når den er feridgkokt, slik jeg har gjort her, eller du kan la være å kjøre den glatt. Velger du å gjøre det, hadde jeg gjort meg litt flid med a skjære opp grønnsakene og ikke slengt de opp i foodprosessoren.

Vil du ha en ordentlig glatt suppe er det aller beste å bruke en sterk blender. En god stavmikser duger det og, men min erfaring er at blenderen gjør et enda bedre arbeid.

Jeg har laget en liten garnityr av ferske tomater som du kan pynte suppen med om du vil. Igjen, det er ikke obligatorisk, men se så fint det blir!

Tomatsuppe med mascarpone

Server gjerne superenkle ostestenger som tilbehør – oppskriften finner du her.

Tomatsuppe med mascarpone – 4-6 porsjoner

ingredienser
Tomatsuppe
  • 3 selleristenger, finhakket
  • 3 gulrøtter, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • olje/margarin/smør til steking
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1 liter grønnsakskraft eller -buljong
  • 2 bokser á 400g hakkede eller hele tomater
  • 2 gode ss (ca. 100g) mascarpone
  • salt, pepper
Garnityr
  • cherry tomater i terninger
  • frisk basilikum
  • god olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Finhakk grønnsaken eller ha de i en food prosessor og kjør til finhakket.

Ha litt olje/margarin/smør i en gryte og stek grønnsakene over middelsvarme 5-6 minutter. De skal bli møre, men ikke få farge.

Tilsett urter, kraft/buljong og tomatene. La suppen få et oppkok, slå ned varmen og la det småkoke i 10-15min.

Imens kan du lage garnityr. Skjær opp tomatene i biter og bland med litt frisk basillikum (revet eller skjært i strimler) og akkurat noen spiseskjeer olivenolje. Tomatene skal ikke svømme i olje, bare få fin glans. Krydre med litt salt og pepper.

Kjør suppen glatt med en stavmisker eller hell det opp i en blender. Rør inn mascarpone og smak til med salt og pepper.

tomatsuppe med mascarpone

Supper en klar til servering sammen med tomat garnityrene og ostestenger om du har laget de. Husk at du finner oppskriften på de her. 

tomatsuppe med mascarpone

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »