Altså, hvor godt er ikke tomatsuppe?
Denne lune, milde, mettende, varmende suppen er gull. Det finnes selvsagt mange måter å tilberede den, og har skal du få enda en – tomatsuppe med mascarpone.
Mascarponen er med på å runde av smaken og gjør suppen fyldig og kremete. Får du ikke tak i mascarpone kan du bruke crème fraîche som et alternativ, men det blir ikke helt det samme.
Suppen starter med den klassiske trioen stangselleri, løk og gulrøtter. For å gjøre hakking raskt unna, kjørte jeg de likså godt i foodprosessoren. Dermed var den jobben unnagjort på null komma niks.
Nå kan denne suppen kjøres glatt når den er feridgkokt, slik jeg har gjort her, eller du kan la være å kjøre den glatt. Velger du å gjøre det, hadde jeg gjort meg litt flid med a skjære opp grønnsakene og ikke slengt de opp i foodprosessoren.
Vil du ha en ordentlig glatt suppe er det aller beste å bruke en sterk blender. En god stavmikser duger det og, men min erfaring er at blenderen gjør et enda bedre arbeid.
Jeg har laget en liten garnityr av ferske tomater som du kan pynte suppen med om du vil. Igjen, det er ikke obligatorisk, men se så fint det blir!
Server gjerne superenkle ostestenger som tilbehør – oppskriften finner du her.