Karrisuppe med linser

Karrisuppe med linser

Dette er karrisuppe med linser – linsene ser du dessverre ikke, men de er der, de har bare sunket til bunnen av suppen. Sånn er det når man ikke ‘jukser’ med maten for å få den til å se optimal ut på foto 😉

En herlig, smakfull suppe og takket være linsene også mettende. Du kan med letthet doble mengden på linser om du ønsker, det skal jeg gjøre neste gang jeg lager suppen. Da blir den enda mer mettende selvfølgelig…

Jeg har brukt brune linser, røde er også fine å bruke. Bruker du ferdigkokte linser trenger de bare en liten oppvarming i suppen før den serveres. Lar du det koke lengre kan du risikere at linsene faller noe fra hverandre.

Som de fleste suppene er også denne enkel å lage. Utslagsgivende for smaken er karripulveret. Har du karripulver fra før av, har du sikkert gjort opp en formening om hvor mye som skal til for å få den styrken du liker. Om ikke, så anbefaler jeg absolutt å starte med lite og heller tilsette mer om det ikke blir sterkt nok.

Om du vil servere noe til suppen er naan brød godt  eller kanskje du vil servere en deilig focaccia med ovnsbakt løk og urter til.

Karrisuppe med linser

Karrisuppe med linser – 4-6 porsjoner

ingredienser
 • 1 løk, finhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 1ss finrevet frisk ingefær
 • 1 ss karripulver
 • 1/4 ts tørket chiliflak
 • 1 boks hakkede tomater
 • 5 dl grønnsakskraft eller -buljong
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 boks kokte linser
fremgangsmåte

Stek løk, hvitløk og ingefær i litt olje til løken er myk,  5 – 10 minutter. Løken skal ikke få farge. Ha karripulver og chiliflak i gryta og stek videre noen minutter.

Ha hakkede tomater, kraft/buljong og kokosmelk i gryta og la suppen få et oppkok. Smak til med salt og mer karripulver om nødvendig.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt eller ha suppen i en blender.

Hell suppen tilbake i en ren gryte. Hell laken av linsene og skyll de i kaldt vann. Ha linsene i suppen.La suppen få et oppkok igjen før servering.

Pynt med litt frisk koriander og server med limebåter.

Karrisuppe med linser

Håper det smaker!

Kommentarer

 • Reply Nina Bahl 29. april 2018

  Skjønner ikke at du ikke har fått noen kommentarer på denne, denne suppen er jo helt magisk på smak. Sykt enkelt, få ingredienser, endeløse variasjonsmuligheter hva angår tilbehør å ha oppi. 11-åringen elsker den han også. Takk for oppskriften 🙂

  • Reply Mat På Bordet 1. mai 2018

   Hei Nina!
   Vel, en må være den første 😉
   Veldig koselig å høre at suppen fallt i smak (også hos 11-åringen!)
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »