Lammekoteletter med gremolatasaus – at noe så enkelt å lage kan være så godt!
Jeg skriver gremolata saus fordi gremolata, en blanding av urter, sitronskall og hvitløk, er egentlig ganske ‘tørr’. Jeg har tillatt meg å helle opp i litt olivenolje i blandingen for å gjøre den mer sausete. Det er slik jeg liker det. Det er selvsagt helt opp til deg om du vil gjøre det samme eller ikke. Jeg har også hatt litt mynte i min gremolata, igjen, bare fordi jeg liker det.
Lammekotelettene er marinert i forkant. 2 timer holder om du ikke husker å gjøre det kvelden før. Har du også glemt å gjøre det 2 timer før du skal spise (ja, det skjer meg og) lar du kjøttet marinere en halvtimes tid i romtemperatur. Skal vi være ekstremt pragmatiske kan du også sløyfe hele marineringen, krydre kjøttet litt før steking og servere med gremolata saus.
Men, gremolata saus må du ha. Der går nemlig grensen 😉
Server gjerne med ovnsstekte poteter med timian og en deilig grønn salat til.