ANNONSE

Lammekoteletter med gremolatasaus

Lammekoteletter med gremolata

Lammekoteletter med gremolatasaus – at noe så enkelt å lage kan være så godt!

Jeg skriver gremolata saus fordi gremolata, en blanding av urter, sitronskall og hvitløk, er egentlig ganske ‘tørr’. Jeg har tillatt meg å helle opp i litt olivenolje i blandingen for å gjøre den mer sausete.  Det er slik jeg liker det. Det er selvsagt helt opp til deg om du vil gjøre det samme eller ikke. Jeg har også hatt litt mynte i min gremolata, igjen, bare fordi jeg liker det.

Lammekotelettene er marinert i forkant. 2 timer holder om du ikke husker å gjøre det kvelden før. Har du også glemt å gjøre det 2 timer før du skal spise (ja, det skjer meg og) lar du kjøttet marinere en halvtimes tid i romtemperatur. Skal vi være ekstremt pragmatiske kan du også sløyfe hele marineringen, krydre kjøttet litt før steking og servere med gremolata saus.

Men, gremolata saus må du ha. Der går nemlig grensen 😉

Lammekoteletter med gremolata

Server gjerne med ovnsstekte poteter med timian og en deilig grønn salat til.

Lammekoteletter med gremolatasaus

ingredienser
Kjøttet
  • 8-12 lammekoteletter
Marinade
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stil frisk mynte, grovhakket
  • 1 stilk rosmarin, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • salt og pepper
Gremolata saus
  • mynteblader fra 3-4 stilker, finhakket
  • en god bunt persille, finhakket
  • finrevet skall av en sitron
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss kapers
  • olivenolje etter smak
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Tørk lammekotelettene med tørkepapir. Legg dem i et dypt fat eller i en plastpose.

Hell olivenolje og resten av marinade ingrediensene over kjøttet.

Lammekoteletter med gremolata

og bland med kjøttet

Lammekoteletter med gremolata

Dekk til kjøttet og sett kjølig i minst to timer (se tekst i innledningen).

Lag gremolatasaus. Ha persille, mynte, sitronskall, hvitløk og kapers i en skål. Bland med olivenolje til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Stek kotelettene. La kjøttet komme til romtemperatur. Stek kjøttet over høy varme i 2-3 minutter på hver side.

Server  kjøttet med gremolata saus og ovnsstekte poteter med timian. 

Håper det smaker!

Pst. kjøttet kan gjerne grilles…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »