Har du ikke tid eller lyst å sette en gjærdeig, men har lyst på kanelsnurrer? Ja, da bruker du denne oppskriften og lager de uten gjær!
Resultatet er supert. Luftige deilige snurrer med rikelig fyll og kanelsmak. Hva er trikset hør jeg deg spørre? Noe så enkelt som bakepulver. Yepp, et hevemiddel byttes ut med et annet og vips så har man spart en masse tid.
Kan kanelsnurrer laget med bakepulver sammenlignes med gjærbakst da? Ja og nei vil jeg si. Det blir selvsagt ikke samme struktur, men smaken er så absolutt der. Og så sparer man en masse tid…
En ting jeg vet for sikkert er at jeg satt 12 nystekte snurrer frem til smaking på kontorfellesskapet – alle forsvant (til tross for at de fleste var forsvunnet på påskeferie allerede)! Og tilbakemeldingen – en STOR tommel opp. Denne oppskriften er altså vel verdt å prøve.
Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på halvgrove kanelboller (annonse) og laget en halvgrov variant her også. Det er ingenting i veien for å lage en fin variant, bytt da ut speltmel med hvetemel og følg oppskriften ellers. Garantert godt blir det uavhengig om du velger å lage halvgrove eller fine kanelsnurrer uten gjær.
Spørs om ikke det snart vanker variasjoner på denne oppskriften om ikke så lenge…
Deilige kanelsnurrer uten gjær – 12 stykker
ingredienser
snurrer
300g siktet hvetemel
300g sammalt speltmel
2 ss bakepulver
50g sukker
1ts havsalt
1ts kardemomme
250g kaldt margarin eller smør i terninger
3 dl kald melk
fyll
75g margarin eller smør, smeltet
200g brun sukker
1 ss kanel
glasur
200g melis
melk
fremgangsmåte
Ovn temp 200°C
Lag fyllet. Smelt margarin/smør og bland med sukker og kanel. Sett til side.
Bland hvetemel, speltmel, bakepulver, salt, sukker og kardemomme i en skål. Ha opp i margarin/smør og smuldre det opp med fingrene til du har en smulelignende deig. Ha melken oppi og rør sammen til en deig.
Alternativt kan du bruke en kjøkkenmaskin eller food processor til å gjøre dette. Ha melene, bakepulver, salt og sukker opp i bollen til den respektive maskinen. Tilsett margarin/smør i terninger og kjør til du har en smulelignende deig. Ha melken oppi og kjør til deigen kommer sammen.
Hell deigen over på kjøkkenbenken og elt den lett til du har en glatt, sammenhengende deig. Ikke jobb for mye med deigen. La deigen hvile noen minutter mens du rydder litt opp etter deg og gjør muffinsbrettet klart ved å fylle den med papirformer.
Kjevle deigen til en firkant på ca. 40×50 cm. Fordel fyllet jevent over deigen og rull den så sammen til en pølse.
Skjær 12 like tykke skiver og legg de opp i muffinsbrettet.
Sett kanelsnurrene i forvarmet ovn og stek i 20 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.
Vipp kanelsnurrene ut av brettet og la de avkjøle på et rist.
Lag glasur. Bland melis med nok melk til du har en tykkflytende glasur. Dypp toppene i glasur og sett de på et fat eller tilbake på risten.
Strø gjerne med litt melis om du vil som siste finish.
Yum, yum!
PS. skal du fryse de, gjør det uten glasur. Ha på glasur når de er tint om du ønsker.