Eltefrie fullkornsrundstykker

Eltefrie fullkornsrundstykker

Det blir en del kaker videre denne uken på bloggen så jeg slår til med noen sunne rundstykker for å balansere litt.

Eltefrie fullkornsrundstykker har jeg kalt disse vidundere. Logisk nok når de er laget av fullkornsmel…. Jeg tok meg litt flid med utformingen av og rullet de i litt hvetemel før jeg plasserte de på bakebrettet. Synes de ble fine jeg – hva synes du?

Har du litt dårligere tid kan du selvsagt kutte ut det steget, finne frem to skjeer og bare legge deigen som klatter på et bakebrett slik jeg har gjort her. 

De vil smake like godt, du vil ikke få deig på fingrene eller mel på benken og sparer i hvertfall 10 minutter. Greit å variere mellom begge metodene tenker jeg alt ettersom hvor mye tid man vil bruke på det.

Vil du ha litt frø med i deigen er ikke det noe problem. Ha frø i deigen eller rull rundtsykkene i frø istedet for mel før de setter de på bakebrettet. Eller rull de i havregryn om du vil.

Herlige rundtsykker blir det uansett. Eller hamburgerbrød! Press deigen litt ned når du har rullet de ut slik at de blir flatere, så får du plass til en liten hamburger..

Eltefrie fullkornsrundstykker

Lyst på flere oppskrifter på eltefrie rundstykker? Prøv disse:

Eltefrie fullkornsrundstykker – 12 stykker

ingredienser
  • 500g Fibra fullkornshvetemel
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
fremgangsmåte

Eltefrie fullkornsrundstykker

Ovn temp 200°C

Bland mel, tørrgjær og salt sammen i en bolle. Rør inn vannet til du har en litt grov deig. Deigen skal ikke eltes. Dekk deigen til og la den stå på kjøkkenbenken, 12-18 timer.

Hell deigen ut på en lett melet benk og del den inn i 12 emner. Rull emnene ut til rundstykker, og rull tilslutt i litt hvetemel slik at du får den fine effekten som du ser på rundstykkene mine.

Dekk til rundstykkene og la de etterheve en times tid på et litt lunt sted.

Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter til gyldne og gjennomstekte.

Alternativt kan du hoppe over etterhevingen, sette rundstykkene i kald ovn og slå den på. Beregn ca. 30 minutters steketid da.

La de avkjøle helt på rist.

Eltefrie fullkornsrundstykker

Rundstykkene egner seg godt til frysing.

Kommentarer

  • Reply Monica 22. januar 2020

    Lagde nettopp denne deigen. Og den ble ikke så våt som forventet.. var såpass tørr at den var tung å røre sammen. Burde jeg ta mer vann i?

    • Reply Mat På Bordet 24. januar 2020

      Hei Monica
      Ja, det er bare å ta i mer vann.
      Det er mange variabler her så av og til kan det hende at deigen blir for tørr eller for våt.
      Det er alltid bedre å feile på den våte siden da du kan tilsette mer mel ved neste steg.
      God bakst!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »