Jeg var litt usikker på hva jeg skulle kalle denne kaken, det var så mange mulige navn – brownies uten steking – sjokoladekake uten steking – brownies på 1,2,3 – osv. osv.
Som du ser landet jeg på rask langpannekake uten steking. Jeg kan tilføre her at det er snakk om en saftig sjokoladekake som kan minne litt om brownies. Eller en sjokoladebar…. Små stykker holder, for den er nesten litt konfektaktig. Den kan spises på tur, serveres som dessert og da gjerne med en kule is for eksempel, leveres på loppemarked for å selges eller taes med til dugnad.
4 ingredienser er alt som skal til og kaken kan gjerne lages noen dager på forhånd og oppbevares i kjøleskapet så lenge.
Om du vil ha glasur på er helt opp til deg. Jeg hadde noe glasur til overs som jeg hadde oppbevart i kjøleskapet fra denne banankaken med kokos og sjokolade (som anbefales på det sterkeste). Har du ikke glasur liggende (jeg antar at de fleste ikke har det…..) kan du stryke over et tynt lag med nutella eller annen sjokoladepålegg for eksempel.
Kokos på toppen er også helt valgfritt, for meg var det et naturlig valg. Du kan selvsagt sløyfe det helt eller erstatte det med finhakkede nøtter for eksempel. Er det fest kan du vurdere å strø med kakestrø – det blir fin (og rask) bursdagskake!
I Litauen kaller vi latmannskake 🙂