Rask langpannekake uten steking

Rask langpannekake uten steking

Jeg var litt usikker på hva jeg skulle kalle denne kaken, det var så mange mulige navn – brownies uten steking – sjokoladekake uten steking – brownies på 1,2,3 – osv. osv.

Som du ser landet jeg på rask langpannekake uten steking. Jeg kan tilføre her at det er snakk om en saftig sjokoladekake som kan minne litt om brownies. Eller en sjokoladebar…. Små stykker holder, for den er nesten litt konfektaktig. Den kan spises på tur, serveres som dessert og da gjerne med en kule is for eksempel, leveres på loppemarked for å selges eller taes med til dugnad.

4 ingredienser er alt som skal til og kaken kan gjerne lages noen dager på forhånd og oppbevares i kjøleskapet så lenge.

Om du vil ha glasur på er helt opp til deg. Jeg hadde noe glasur til overs som jeg hadde oppbevart i kjøleskapet fra denne banankaken med kokos og sjokolade  (som anbefales på det sterkeste). Har du ikke glasur liggende (jeg antar at de fleste ikke har det…..) kan du stryke over et tynt lag med nutella eller annen sjokoladepålegg for eksempel.

Kokos på toppen er også helt valgfritt, for meg var det et naturlig valg. Du kan selvsagt sløyfe det helt eller erstatte det med finhakkede nøtter for eksempel. Er det fest kan du vurdere å strø med kakestrø – det blir fin (og rask) bursdagskake!

Rask langpannekake uten steking

Rask langpannekake uten steking

ingredienser
  • 1 boks søt kondensert melk
  • 200g kokesjokolade
  • 1 pakke Kornmo kjeks
  • 100g grovhakkede hasselnøtter
fremgangsmåte

Varm opp søt kondensert melk i en mellomstor gryte.

Bryt sjokoladen i biter og ha den opp i den varme melken. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt fin røre. Melken skal ikke koke.

Kjør Kornmo kjeks til smuler i en food processor. Alternativt kan du ha de i en litt tykker plastpose og banke de til smuler med en kjevle.

Rør Kornmo smuler og hakkede nøtter inn i sjokoladeblandingen.

Kle en form med bakepapir. Jeg brukte en firkantet form som måler 20x25cm. Bruker du større form blir den litt mindre høy, bruker du mindre form blir den litt høyere. Rund form kan du selvsagt også bruke.

Hell blandingen opp i formen og press den godt og jevnt ned.

Rask langpannekake uten steking

Oppbevar kaken kjølig. Glasur, sm jeg nevnte innledningsvis er valgfritt. Jeg hadde noe glasur til overs fra en annen kake og brukte det. Et godt alternativ til det er Nutella eller annet sjokoladepålegg.

Smør glasuren jevnt utover – du trenger ikke mye…

Rask langpannekake uten steking

og stør med kokos (om du er svak for kokos som jeg er..) eller annen pynt.

Rask langpannekake uten steking

Nå trenger du bare å skjære kaken i ruter så er den klar til servering.

Håper det smaker!

Rask langpannekake uten steking

Kommentarer

  • Reply Aiste 27. oktober 2021

    I Litauen kaller vi latmannskake 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »