Chocolate chip langpannekake

Chocolate chip langpannekake

Nå er det like før det braker løs! Jeg tenker selvsagt på langpannekakesesongen!!

Tiden der kaker skal bakes (gjerne litt kjapt og gjerne på forhånd) og transporteres til dugnader, bursdager, turer, loppemarkeder, osv. osv.

At mange synes det er kjekt å ty til en pose er vel og greit, men det går nødvendigvis ikke raskere. Og den er i hvert fall ikke bedre (etter min mening!). Til å ta opp kampen mot posekakene postet jeg denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne i fjor. Den er rask å lage, alt røres sammen i en bolle (akkurat som posekake) og glasuren er like rask og enkel å lage. En skikkelig innertier av en kake.

MEN, om du vil troppe opp med noe nytt til kakebordet i år, så skal du prøve denne oppskriften på chocolate chip langpannekake. Det er i prinsippet en stor chocolate chip cookie stekt i langpanne.

Vi snakker her om en cookie, så tørrere enn en kake er den nok. Men, dægern så god den er! Enkel å lage er den selvsagt også. Det er bare å finne frem kjøkkenmaskinen og tilsette de forskjellige ingrediensene i riktig rekkefølge. Mens deigen røres sammen hakker du opp litt sjokolade, har det oppi til slutt og voilà, nå gjenstår det bare å fordele deigen i langpannen, sette den i ovnen og steke.

Kaken kan lages på forhånd og fryses om du ønsker, enten som en hel langpannekake eller allerede oppskåret i ruter. Den går også fint an å lage dagen på før. Pakk den godt inn i plast- eller aluminiumsfolie og ta den med deg neste dag.

For å gjøre kaken bittelitt sunnere har jeg blandet inn havregryn. Nøtter hadde også vært godt! Grovhakk 100g nøtter og vend de inn i deigen sammen med sjokoladen om du ønsker det.

Chocolate chip langpannekake

Håper at det frister å prøve oppskriften!

Chocolate chip langpannekake – en liten langpanne (20 ruter eller mer)

ingredienser
  • 300g smør eller margarin
  • 100g sukker
  • 200g brun farin
  • 2 ts vanlijesukker
  • 1/2 ts salt
  • 3 egg
  • 350g hvetemel
  • 150g lettkokte havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 2 toppede ss crème fraîche eller rømme
  • 200g grovhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte

Chocolate chip langpannekake

Ovn temp 180° C

En langpanne, ca. 25x35cm smurt eller kledd med bakepapir.

Rør smør/margarin og sukker lett og luftig. Dette tar gjerne 5-10 minutter. Tilsett et egg om gangen og rør inn.

Bland hvetemel med havregryn, bakepulver, vaniljesukker og salt.

Rør hvetemelblandingen inn i deigen. Rør inn creme fraiche og 150g sjokolade til slutt.

Fordel deigen i langpannen som du har smurt eller kledd med bakepapir (jeg foretrekker det siste – mindre oppvask). Spre det jevnt utover og strø resten av den hakkede sjokoladen på toppen.

Sett langpannekaken i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen.

La kaken avkjøle i langpannen. Skjær den i ruter før servering.

Chocolate chip langpannekake

Håper at den faller i smak!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »