Nå er det like før det braker løs! Jeg tenker selvsagt på langpannekakesesongen!!
Tiden der kaker skal bakes (gjerne litt kjapt og gjerne på forhånd) og transporteres til dugnader, bursdager, turer, loppemarkeder, osv. osv.
At mange synes det er kjekt å ty til en pose er vel og greit, men det går nødvendigvis ikke raskere. Og den er i hvert fall ikke bedre (etter min mening!). Til å ta opp kampen mot posekakene postet jeg denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne i fjor. Den er rask å lage, alt røres sammen i en bolle (akkurat som posekake) og glasuren er like rask og enkel å lage. En skikkelig innertier av en kake.
MEN, om du vil troppe opp med noe nytt til kakebordet i år, så skal du prøve denne oppskriften på chocolate chip langpannekake. Det er i prinsippet en stor chocolate chip cookie stekt i langpanne.
Vi snakker her om en cookie, så tørrere enn en kake er den nok. Men, dægern så god den er! Enkel å lage er den selvsagt også. Det er bare å finne frem kjøkkenmaskinen og tilsette de forskjellige ingrediensene i riktig rekkefølge. Mens deigen røres sammen hakker du opp litt sjokolade, har det oppi til slutt og voilà, nå gjenstår det bare å fordele deigen i langpannen, sette den i ovnen og steke.
Kaken kan lages på forhånd og fryses om du ønsker, enten som en hel langpannekake eller allerede oppskåret i ruter. Den går også fint an å lage dagen på før. Pakk den godt inn i plast- eller aluminiumsfolie og ta den med deg neste dag.
For å gjøre kaken bittelitt sunnere har jeg blandet inn havregryn. Nøtter hadde også vært godt! Grovhakk 100g nøtter og vend de inn i deigen sammen med sjokoladen om du ønsker det.
Håper at det frister å prøve oppskriften!