Kongekrabbe med urtesmør
Kongekrabbe med uretsmør – så enkelt, så godt!
Coop Mega kjørte 25% rabatt på skalldyr forleden og jeg måtte bare slå til. To store kongekrabbe klør ble med hjem og dette er hvordan jeg serverte de – med urtesmør og sitron.
Selvsagt finnes det uendelige varianter på urtesmør – du har kanskje en oppskrift du bruker allerede. Her har jeg smeltet 100g smør (eller margarin om du foretrekker), tilsatt litt finrevet hvitløk, hakket persille, gressløk og basilikum. Litt salt og pepper gjør seg og.
Knekk kongekrabben i leddene og del de så opp på langs. Jeg liker å skjære gjennom skallet med saks før jeg begynner å skjære gjennom med kniv.
Legg kongekrabben på en bakeplate (med kant) og pensle de med urtesmøret.
Skjær tynne skiver av en sitron og fordel de over kongekrabben.
Sett kongekrabben i forvarmet ovn. Har du varmluft med grill bruker du det – temperaturen satt jeg på 250°. Hold et lite øye med de og ta de ut etter 3-5 minutter.
La de avkjøle noe før du kaster deg over de. Litt godt brød er godt til. Bruk brødet til å få opp resten av saften og urtesmøret fra pannen.