Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn

Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn

Utgangspunktet for denne retten var de flotte, fargerike tomatene jeg fikk tak i på Coop (har også sett de på Rema1000 og Meny). Det er så digg at tomatsessongen er her – jeg gleder meg nesten mer til den enn jordbærsesongen, for dægern så gode de er. Og dægern så mye godt man kan lage med de.

Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn er en av de lekre tingene du kan lage med de for eksempel. Har du pizzadeig til overs (alternativt kan du lage dobbelporsjon slik at du kan lage bruschetta dagen etter) kan du diske opp med dette på null komma niks. Det er heller ingen stor sak å planlegge litt og røre sammen en pizzadeig en time før du tenker å spise. Og så er det jo selvsagt ikke avgjørende at du bruker pizzabunn til dette. Er du i nærheten av en innvandrerbutikk kan du kjøpe disse store flate brødene de selger. Og en baguette eller to duger selvsagt også om du vil kjøre litt mer klassisk stil.

Hummus er fort gjort å lage med en food processor og for å få litt ekstra smak har jeg laget hummus med soltørkede tomater. Yum! Så er det bare snakk om å strø hummus på pizzabunnen og toppe med tomater og urter. Siste finish er like viktig – en god dæsj med olivenolje og litt nykvernet pepper.

Finn frem pizzahjulet eller en god brød kniv, skjær det opp i litt ulike størrelser og server.

Den vil nok forsvinne raskt, så vær forberdt til å diske opp med en til…

Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn

Er du glad i tomater vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn

ingredienser
pizzabunn
 • 300g hvetemel
 • 1 ts tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 2 dl lunkent vann
hummus med soltørkede tomater
 • en boks kikerter
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 ss tahini
 • ca. 2 ss grovhakket soltørkede tomater
 • ca. 2 ss olivenolje
 • iskaldt vann
 • salt
topping
 • cherry tomater, gjerne i forskjellige farger
 • en god håndfull frisk persille
 • en god håndfull frisk basilikum
 • god oliven olje
 • pepper
fremgangsmåte

Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn

Lag pizzadeigen.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Del deigen i to og form til to avlange lefser. Dette gjør jeg for hånd (uten kjevle) for å gi de en litt rustikk preg. Stek pizzabunnene på pizzasten i glovarm ovn (250°C) i ca. 5 minutter til den har fått litt farge og er gjennomstekt. La bunnene avkjøle.

Lag hummus. Ha kikerter (uten lake), hvitløk, tahini, soltørkede tomater og olivenolje i en food processor og sett den i gang. Tilsett nok vann til at du får en fin, smørbar konsistens på hummusen. Smak til med salt.

Skjær cherrytomater i to eller i båter om de er store. Grovhakk urtene.

Smør hummus på de avkjølte pizzabunnene og strø med litt urter. Topp med tomater og mer urter.

Hell litt god olivenolje over det hele og avslutt med litt nykvernet pepper.

Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn

Jeg håper virkelig at du lager dette, for dette var ordentlig godt!

Bruschetta med hummus og tomater på pizzabunn

Server gjerne bruschetta som en liten forrett eller snacks med noe godt å drikke til. Brushetta passer også fint på et koldtbord med salater og grillmat for eksempel.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »