
Her er oppskriften du trenger for å lage saftige, smakfulle grove muffins med ost, skinke og spinat. Perfekt som mellommåltid, i matpakka eller som tilbehør til supper, salater og gryteretter.
Jeg kunne også ha kalt de restemuffins, for her kan du virkelig bruke opp det du har av grønnsaks-, ost- og påleggsrester fra kjøleskapet.
Har du litt diverse osterester kan du bruke de her. Riv det du har av osterester (oster med mye smak er helt ypperlig å bruke her) og bruk de som angitt i oppskriften.
Har du litt diverse påleggsrester (salami, skinke, osv), kan du bruke de her. Bacon er heller ikke dumt. Skal du bruke bacon, kan du gjerne steke det med hvitløken før du har oppi spinaten.
Har du litt diverse grønnsaksrester (paprika, løk, gulrøtter, osv) kan du bruke de her. Og om du har litt halvtomme poser med mel eller frø, er det fritt frem for å bruk de her òg. Frø kan forresten også gjerne byttes ut med grovhakkede nøtter.
Oppskriften tåler nemlig at du putter litt forskjellig oppi og ikke holder deg helt til ingredienslisten. Hold deg til grunnoppskriften bestående av mel, smør/margarin, melk, bakepulver og egg, men varier gjerne resterende ingredienser i henhold til de restene du ønsker å bruke opp. Holder du deg sånn cirka til angitte mengder blir det gode muffins.

Og ja, de er så gode som de ser ut som. Proppfulle av smak og noe interessant å tygge på med hver bit.
Heller lyst på søte muffins? Ta en titt på denne oppskriften på sunnere muffins med bær.
Hei! Jeg prøver å spise et mer eller mindre vegetarisk kosthold, har du noe tips til andre proteinrike kilder som passer oppi her?
Hei Oda
Hva med å ha oppi nøtter? 🙂