Saftige grove muffins med ost, skinke og spinat

Grove muffins med ost, skinke og spinat

Her er oppskriften du trenger for å lage saftige, smakfulle grove muffins med ost, skinke og spinat. Perfekt som mellommåltid, i matpakka eller som tilbehør til supper, salater og gryteretter.

Jeg kunne også ha kalt de restemuffins, for her kan du virkelig bruke opp det du har av grønnsaks-, ost- og påleggsrester fra kjøleskapet.

Har du litt diverse osterester kan du bruke de her. Riv det du har av osterester (oster med mye smak er helt ypperlig å bruke her) og bruk de som angitt i oppskriften.

Har du litt diverse påleggsrester (salami, skinke, osv), kan du bruke de her. Bacon er heller ikke dumt. Skal du bruke bacon, kan du gjerne steke det med hvitløken før du har oppi spinaten.

Har du litt diverse grønnsaksrester (paprika, løk, gulrøtter, osv) kan du bruke de her. Og om du har litt halvtomme poser med mel eller frø, er det fritt frem for å bruk de her òg. Frø kan forresten også gjerne byttes ut med grovhakkede nøtter.

Oppskriften tåler nemlig at du putter litt forskjellig oppi og ikke holder deg helt til ingredienslisten. Hold deg til grunnoppskriften bestående av mel, smør/margarin, melk, bakepulver og egg, men varier gjerne resterende ingredienser i henhold til de restene du ønsker å bruke opp. Holder du deg sånn cirka til angitte mengder blir det gode muffins.

Grove muffins med ost, skinke og spinat

Og ja, de er så gode som de ser ut som. Proppfulle av smak og noe interessant å tygge på med hver bit.

Heller lyst på søte muffins? Ta en titt på denne oppskriften på sunnere muffins med bær. 

Grove muffins med ost, skinke og spinat – 12 stykker

ingredienser
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 200g fersk spinat
  • 100g skinke e.l. i terninger
  • 100g revet ost (gjerne en blanding av div. osterester)
  • 50g fetaost
  • 2 vårløk, finhakket
  • ca. 1ss grovhakket dill eller andre urter
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts paprika (gjerne røkt)
  • 1/2 ts salt
  • 200g sammalt hvetemel finmalt
  • 100g sammalt hvetemel grovmalt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 100g smør eller margarin, smeltet og avkjølt
  • 2 egg
  • solsikkefrø (eller annen frø) til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Har du muffinsformer i papir kan du gjerne legge de i en muffinsform. Alternativt bør du smøre muffinsformen om den ikke har et nonstick belegg.

Stek hvitløken på middelsvarme i litt olje. Tilsett fersk spinat og stek til den har falt helt sammen. La spinaten avkjøle noe før du klemmer ut så mye væske som du kan. Grovhakk spinaten og sett til side.

Ha skinke, ost, fetaost, vårløk og spinat i en stor bolle. Bland sammen mel, med bakepulver, salt, pepper og paprika og ha det oppi bollen. Rør sammen.

Mål opp melk og smeltet og avkjølt smør/margarin i et målebeger og ha oppi eggene. Rør godt sammen.

Hell det våte oppi bollen og rør det hele sammen.

Fordel røren jevnt i muffinsformene og strø med solsikkefrø.

Stek i 20 minutter. Muffinsene skal ha fått litt farge og være gjennomstekte. Test gjerne med en kakepinne om du er usikker.

Grove muffins med ost, skinke og spinat

La muffinsene avkjøle litt i brettet før du legger de på en rist for å avkjøle helt.

Grove muffins med ost, skinke og spinat

Muffinsene kan gjerne spises mens de fortsatt er lunkne, jeg foretrekker de når de er helt avkjølt.

Grove muffins med ost, skinke og spinat

Muffinsene passer bra som et mellommåltid, i matboksen eller som tilbehør til salater og supper.

Grove muffins med ost, skinke og spinat

De holder seg godt i noen dager, men kan gjerne også fryses.

Tin de gjerne på benken en halvtimes tid og varm de så opp i ovnen 5-10 minutter ved 200°C.

Håper det smaker!

 

Kommentarer

  • Reply Oda Ringstad 9. september 2018

    Hei! Jeg prøver å spise et mer eller mindre vegetarisk kosthold, har du noe tips til andre proteinrike kilder som passer oppi her?

    • Reply Mat På Bordet 10. september 2018

      Hei Oda
      Hva med å ha oppi nøtter? 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »