Sunnere muffins med bær – perfekt for skolestart!

Sunnere muffins med bær

Sunnere muffins med bær er laget med honning og fullkornsmel, som gir mer næring enn vanlige muffins laget med raffinert sukker og hvetemel. Selv om det er godt det òg!

Med tanke på at det straks er skolestart er disse perfekte å ha med i tillegg til matpakka. De er også gode å spise til frokost om det plutselig haster, eller som et lite måltid når man kommer hjem sulten og vil ha noe godt og raskt å spise.

Lette å lage er de òg! Oppskriften følger prinsippet ‘bland det tørre med det våte’. Dvs.  at det  tørre blandes i en bakebolle og det våte blandes i en annen (eller direkte i målebegeret). Det var steg 1. Steg 2 er å helle det våte i det tørre og røre det lett sammen til en deig. Voilà, røren er klar!

Vil du gjøre det enda lettere kan du blande bær direkte i røren istedenfor å fordele de i muffinsformene, som beskrevet i fremgangsmåten under. Bærene vil knuses noe og farge deigen om de røres inn, men det gjør ingenting.

Sunnere muffins med bær

Er du på utkikk etter annet sunt og godt kan jeg også friste med dette:

Sunnere muffins med bær – ca. 18 muffins

ingredienser
  • 350g fullkornsmel
  • 100g havregryn, store
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 250ml yoghurt naturell
  • 100ml melk
  • 100ml flytende honning
  • 100g smør eller margarin, smeltet og avkjølt
  • 2 egg
  • 100-200g bær, friske eller frosne
  • perlesukker til pynt (valgfritt)
fremgangsmåte

Ovn temp 180º

Muffinsbrett eller muffinsformer

Ha fullkornsmel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle og bland sammen.

Mål opp yoghurt, melk, smeltet og avkjølt smør eller margarin og honning i et målebeger. Du skal ha 600ml totalt med væske. Ha oppi eggene og rør det våte sammen.

Ha det våte opp i det tørre og rør sammen til akkurat blandet (ikke bland for mye).

Fordel litt røre i muffinsformene og legg noen bær på toppen.

Sunnere muffins med bær

Dekk med mer røre og topp med flere bær.

Sunnere muffins med bær

Strø med litt perlesukker om du ønsker.

Sett muffinsene i forvarmet ovn og stek i 20 minutter til de er gyldne og gjennomstekt (test gjerne med kakepinne).

Sunnere muffins med bær

Ta muffinsene ut av formen (om du bruker) og la de avkjøle på rist. Spis de lunkne eller helt avkjølte – se hvor gode de ble!!

Sunnere muffins med bær

Muffins kan fryses. Tar du de frem om morgenen og legger i matpakka er de tinte til lunsj. Alternativt kan du tine de i ovnen – 10 – 15  minutter på lav temperatur bør holde.

Tips – har du ikke bær, eller vil ikke lage med bær prøv med banan, nektarin i biter, epleskiver, rosiner eller annen tørket frukt. Mulighetene er endeløse!

Kommentarer

  • Reply Ellen 10. august 2017

    Dette ble veldig bra muffins som ungene elsket! Jeg gjetter på at du mener 2 ts bakepulver og ikke 2 ss vel?

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Hei Ellen! Du har helt rett – det skal være 2 ts ikke 2 ss – rettet nå i oppskriften. Takk for at du sa fra og hyggelig å høre at de falt i smak!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »