Norske epler er i sesong og hva kan være bedre enn å diske opp med en enkel og god eplekake?
Kaken er superenkel å lage og er spekket med store, deilige, saftige biter av eple.
Litt kanel har jeg også oppi, da kombinasjonen eple og kanel er en av mine favoritter. Er du ikke glad i kanel kan du selvsagt sløyfe det.
Vil du gjøre en liten variasjon kan du kjøpe (eller lage) noen karameller, skjære de opp i terninger og ha de oppi kaken sammen med eplene. Voilá – enkel eple- og karamellkake.
Et annet alternativ er å tilsette nøtter. Mandler, hasselnøtter og pistasjnøtter kan grovhakkes og blandes inn i røren sammen med eplene. Finhakk gjerne noen nøtter og dryss de oppå kaken like før steking eller som pynt på en ferdigstekt kake.
Det siste forslaget mitt er rosiner, for rosiner og epler er bestevenner. Gjerne da med kanel, men igjen, er du ikke glad i kanel kan det sløyfes. En håndfull saftige rosiner kan blandes inn i røren samme med eplene. Det vil du garantert ikke angre på.
Og nå kommer virkelig det siste forslaget mitt for å oppgradere denne enkle eplekaken – marsipan! Jada! Skjær marsipan i terninger eller riv det på et rivjern. Rør inn marsipanen sammen med eplene og nyt smaken av epler og marsipan i en kake. Yum!
Er du glad i eplekaker vil du kanskje også like denne oppskriften på høsten eplepai.
Hei. Denne var god. Og så enkel at selv jeg gadd å lage den