Jeg ble bedt om å legge ut en oppskrift på klassisk kremet kyllingsuppe av en leser.
Det er superhyggelig at dere kommer med ønsker, passer det inn og liker jeg forslaget er jeg virkelig ikke vanskelig å be. Kors på halsen.
Her er nemlig beviset. Ingen curry i denne kyllingsuppen, ingen chili eller ingefær eller annet eksotisk.
Kylling, løk, gulrøtter, sopp og spinat er hovedbestanddelene i denne suppen. God kraft er kjekt (gjerne hjemmelaget) men buljong går fint det og. Ja, og siden det skal være kremet har vi litt fløte oppi til slutt.
Vil du ikke ha en kremet variant sløyfer du rett og slett fløten til slutt.
Server gjerne suppen med litt brød til.
Eller, siden jeg ikke kan la være og blande inn litt ‘eksotisk’ her, kok opp (eller, de skal jo egentlig bare trekke i litt kokende vann) noen asiatiske risnudler. Legg en liten porsjon i bunnen av hver skål og hell suppen over.
Husk et lite dryss med friske urter på toppen av suppen før du hiver innpå. Persille eller koriander (særlig hvis du serverer med risnudler) er mine favoritter.
Ja, og så var det de litt mer eksotiske kyllingsuppene, de finner du her:
Hei, ser nydelig ut! Men, hvor mye fløte skal i suppen? Hilsen Cathinka
hei Cathinka!
Sorry, det skal være ca. 1dl – oppskriften er nå rettet, takk for at du sa fra!
ina
Nydelig suppe. Improviserte litt – Kokte kraft på kylling lår og brukte kjøttet i suppen. Manglet både gulrøtter og spinat, så ble en type chicken-mashroom soup. Gjorde godt for de syke i heimen ❤
Hei Fahar
Ja, det hørtes inderlig godt ut.
God mat når man er litt under par.
hilsen
ina
Suppen hørtes kjempe god ut, men hvor mye følte skal en ha oppi? 🙂
Hei Kamilla
Beklager, glemte visst å skrive det i ingredienslisten.
Det skal være ca. 1 dl. Rettet nå – takk for at du sa fra 🙂
ina