Jeg kommer over en pakke betemiks på Coop forleden og måtte bare ha det med meg hjem.
I og med at det er høst så var tanken å lage en salat med ovnsbakte beter – og her er den. Lun betesalat med quinoa og chèvre.
Betene har jeg skrelt og skjær i omtrentlig like store biter. De legges på et bakebrett og settes i varm ovn 30-40 minutter, alt ettersom hvor store biter du har bestemt deg for.
Om ikke du har quinoa rester fra gårsdagens middag, koker du opp på nytt. Har du ikke quinoa, eller er du ikke spesielt glad i quinoa kan du erstatte det med brun ris eller byggryn for eksempel. Uansett hva du velger, smaker det best om du koker det i litt buljong slik at det også får litt smak.
Så er det bare snakk om å sette det hele sammen.
Jeg liker ruccola med sin litt pepprete smak, og elsker chèvre smuldret over det hele.
Noen nøtter hadde ikke vært galt her heller – valnøtter antageligvis, men jeg ser også for meg noen ristede hasselnøtter.
Litt dressing må til, men om ikke du er keen på å blande en sammen kan du saktens bare helle litt god olivenolje over det hele og en liten dæsj med basalmico.
Vil du lage litt mer middag ut av det hele kunne du grille et stykke fisk og servere med salaten. Eller biff….
Prøv også gjerne denne sashimisalaten med quinoa og betechips.