Lun betesalat med quinoa og chèvre

Lun betesalat med quinoa og chèvre

Jeg kommer over en pakke betemiks på Coop forleden og måtte bare ha det med meg hjem.

I og med at det er høst så var tanken å lage en salat med ovnsbakte beter – og her er den. Lun betesalat med quinoa og chèvre.

Betene har jeg skrelt og skjær i omtrentlig like store biter.  De legges på et bakebrett og settes i varm ovn 30-40 minutter, alt ettersom hvor store biter du har bestemt deg for.

Om ikke du har quinoa rester fra gårsdagens middag, koker du opp på nytt. Har du ikke quinoa, eller er du ikke spesielt glad i quinoa kan du erstatte det med brun ris eller byggryn for eksempel. Uansett hva du velger, smaker det best om du koker det i litt buljong slik at det også får litt smak.

Så er det bare snakk om å sette det hele sammen.

Jeg liker ruccola med sin litt pepprete smak, og elsker chèvre smuldret over det hele.

Noen nøtter hadde ikke vært galt her heller – valnøtter antageligvis, men jeg ser også for meg noen ristede hasselnøtter.

Litt dressing må til, men om ikke du er keen på å blande en sammen kan du saktens bare helle litt god olivenolje over det hele og en liten dæsj med basalmico.

Vil du lage litt mer middag ut av det hele kunne du grille et stykke fisk og servere med salaten. Eller biff….

Lun betesalat med quinoa og chèvre

Prøv også gjerne denne sashimisalaten med quinoa og betechips. 

 

Lun betesalat med quinoa og chèvre – ca. 4 porsjoner

ingredienser
betesalat
  • 6-8 beter, gjerne en miks rød-, hvite-, gule- og polkabeter
  • olivenolje, salt
  • ca. 2 dl quinoa
  • buljong
  • ruccola
  • chèvre
dressing
  • 2 ss balsamico
  • 6-7 ss olivenolje
  • 1 ts Dijon sennep
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C.

Skrell og skjær beter i like store stykker. Vend i litt olovenolje, strø med salt og sett i forvarmet ovn.

Lun betesalat med quinoa og chèvre

Stek i 30-40 minutter til møre.

Kok quinoa imens. Følg pakkens anvisninger.

Lag dressing. Rør sammen balsamico, olje og sennep. Smak til med salt og pepper. Tynn ut med litt vann.

Fordel quinoa, salat og beter på tallerkner. Smuldre litt chèvre over salatene og hell over litt dressing.

Lun betesalat med quinoa og chèvre

Salaten er klar for servering!

Lun betesalat med quinoa og chèvre

Server gjerne mindre porsjoner som forrett. Større porsjoner kan serveres som lunsj eller middag.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »