Denne oppskriften på gulrotkake med banan tar kaka!
Spekket med gulrot, søtet med banan og honning, og krydret med kanel og nellik. Yum!
En kremostglasur må selvsagt til, og jeg har ikke vært knegen. Det er ikke noe problem å halvere mengden glasur hvis du ønsker det litt mindre voldsomt. Og som siste alternativ kan du selvsagt sløyfe den helt og bare kjøre gulrotkake med banan au naturel…
Ok, kanskje da bare med et aldri så lite dryss av melis, eller, om du vil unngå mer sukker, så kan du toppe kaken med finhakkede nøtter.
Kaken har en tendens til å synke litt sammen etter steking så du må gjerne gjøre som med sukkerbrød – sette den opp ned på risten for å avkjøle. Bruk da gjerne en brødform med høy kant.
Og om den skulle bli litt kompakt i bunnen, slik min gjorde her, fortvil ikke. Den er gjennomstekt og like god.
Mos bananer og riv gulrøtter. Jeg liker å mose bananene med en stavmikser slik at jeg ikke har noen bananbiter. Mos med gaffel om du ikke bryr deg om det.
Ha bananer og gulrøtter i en stor bolle og rør inn flytende Melange, honning, egg og vaniljeekstrakt.
Bland hvetemel med bakepulver, kanel og nellik og ha det oppi røren. Rør sammen.
Hell røren i brødformen og sett i forvarmet ovn.
Stek i ca. 40 minutter, test med bakepinne før du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøle noe i formen før du hvelver den ut og lar den avkjøle helt på en rist.
Lag glasuren.
Pisk kremosten glatt – bruk gjerne en håndmikser til dette. Ha oppi fløten mens du pisker og pisk videre til du har en tykk stiv krem. Smak til med honning. Det kan godt hende at du ønsker å bruke mer honning enn angitt, det bestemmer du selv.
Kaken må være helt avkjølt før du har på glasuren, ellers risikerer du at den smelter.
Fordel glasuren i et tykt lag på toppen.
Pynt med nøtter om du ønsker. Jeg valgte pistasjnøtter mest pga fargen. Grovhakkede hasselnøtter, valnøtter eller mandler funker det òg.
Kaken holder seg godt i flere dager da den er så saftig. Oppbevar kjølig.