Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Denne retten har jeg kalt for alt i ett pølsepai i mangel av en god oversettelse av den klassiske retten toad in the hole.

Om ikke du kjenner til toad in the hole, så kjenner du kanskje til en annen engelsk klassiker, yorkshire pudding. En slags pannekakerøre som helles i en varm form og formelig ‘eksploderer’ i ovnen til en luftig drøm.

Samme prinsipper gjelder her. Pølse – og her snakker vi om grove pølser med høyt kjøttinnhold og vel krydret. Jeg liker salsiccia best som du får kjøpt i det fleste store matvarebutikkene. Hvilken som helst annen pølse funker også om du heller foretrekker en bratwurst for eksempel.

Kjøp gjerne en stor pølse i ring, men om du ikke får tak i det så funker dette også med individuelle pølser.

Pølsene bør helst være rå – de skal først stekes i pannen for å få litt farge og så stekes videre i ovnen en halvtimes tid.

Det er bare to ting du skal passe på. Det første er at stekepannen du bruker er god og varm når du heller inn røren. Det andre er at du ikke skal åpne ovnsdøren før endt steketid. Gjør du det, er det fare for at det hele kollapser og du er jo ikke kjekt…

Engelskmenn liker  å servere dette med litt stekt løk. Bruk gjerne oppskriften på denne løksausen om det frister.

Jeg liker å servere pølsepai med en litt spicy tomatchutney, en frisk grønn salat og litt ferskt brød ved siden av.

Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Alt i ett pølsepai (toad in the hole) – 3-4 porsjoner

ingredienser
  • ca. 300g grove pølser*
  • 1 løk i 8 båter
  • 120g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 egg
  • 1/2 ts salt
  • ca. 1/2 ts nykvernet pepper
  • olivenolje til steking
  • en kvist cherry tomater
fremgangsmåte

*jeg har brukt en stor salsiccia pølse som ligger i ring. Alternativt kan du bruke individuelle pølser (4 stk).

Ovn temp. 220°C.

Rør sammen mel, melk, egg, salt og pepper. La det svelle mens du forbereder resten.

Ha pølse og løk i panne (som du også kan sette i ovnen etterpå). Stek i litt olivenolje enten i ovnen eller på komfyren. Pølsen kan gjerne få litt farge, men skal ikke gjennomstekes.

Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Hell røren i den varme pannen og legg tomatene på toppen. Pynt gjerne med noen rosmarin- eller oreganokvister om du har.

Sett umiddelbart i varm ovn og stek i 30 minutter. Ikke vær fristet til å åpne ovnsdøren under stekingen, da faller alt sammen.

Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Vanskelig å se hvor ‘puffy’ denne er uten å se den fra siden som her:

Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Den vil falle litt umiddelbart etter at du har tatt den ut av ovnen, men ikke mye mer enn her.

Server retten varmt, gjerne med en deilig grønn salat til.

Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Personlig liker jeg også å servere dette med en god tomatchutney.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »