Denne retten har jeg kalt for alt i ett pølsepai i mangel av en god oversettelse av den klassiske retten toad in the hole.
Om ikke du kjenner til toad in the hole, så kjenner du kanskje til en annen engelsk klassiker, yorkshire pudding. En slags pannekakerøre som helles i en varm form og formelig ‘eksploderer’ i ovnen til en luftig drøm.
Samme prinsipper gjelder her. Pølse – og her snakker vi om grove pølser med høyt kjøttinnhold og vel krydret. Jeg liker salsiccia best som du får kjøpt i det fleste store matvarebutikkene. Hvilken som helst annen pølse funker også om du heller foretrekker en bratwurst for eksempel.
Kjøp gjerne en stor pølse i ring, men om du ikke får tak i det så funker dette også med individuelle pølser.
Pølsene bør helst være rå – de skal først stekes i pannen for å få litt farge og så stekes videre i ovnen en halvtimes tid.
Det er bare to ting du skal passe på. Det første er at stekepannen du bruker er god og varm når du heller inn røren. Det andre er at du ikke skal åpne ovnsdøren før endt steketid. Gjør du det, er det fare for at det hele kollapser og du er jo ikke kjekt…
Engelskmenn liker å servere dette med litt stekt løk. Bruk gjerne oppskriften på denne løksausen om det frister.
Jeg liker å servere pølsepai med en litt spicy tomatchutney, en frisk grønn salat og litt ferskt brød ved siden av.