![Pølse, potetmos og løksaus](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2018/08/P8290014.jpg)
Pølser, potetmos og løksaus.
Det gikk lenge i de tre P’ene her i huset da barna var små. Pølse, pasta og pizza altså.
Jeg kunne likså godt slengt på en fjerde ‘p’ og tatt med potetmos, for det var omtrent like populært.
Etterhvert så fikk barna også smaken for ‘ordentlige’ pølser. Det gikk da gjerne i milde Salsiccia og av og til Bratwurst. Krainer er også veldig populært her i huset. Med det utvalget som nå er å finne i butikkene er jeg sikker på at du også har en favoritt. Og apropos, med ‘ordentlige’ pølser mener jeg grove pølser.
Løksausen kan gjerne lages på forhånd, og du kan gjerne doble oppskriften om du ønsker å fryse ned litt saus til neste gang. Løksaus er nemlig ikke bare godt til pølser, men spises gjerne også med kjøttboller eller koteletter her i heimen.
Potetstappen skal helst være fersk, men det er virkelig ikke vanskelig eller tidskrevende å få til. Jeg skal innrømme at det er litt kjedelig å skrelle poteter, men dette delegerer jeg glatt til barna. Avtalen er nemlig at de skreller om de vil ha potetmos….
Og apropos potetmos – du vet jeg har skrevet POTETKOKEBOKA ikke sant? Klikk på bildet for å lese mer om boken om du vil!
![POTETKOKEBOKA](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2022/02/64a017a27366ba758bc36b4e4513ed52a0f6ed9b-1024x618.webp)
Jeg liker å servere dette med litt grønt til – gjerne en salat, men et godt alternativ er erter eller ertemos om du vil fortsette med ‘mos’ temaet.
Litt tyttebærgelé er heller aldri dumt.
![pølser, potetmos og løksaus](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2018/08/P8290022.jpg)
Er du glad i pølseretter kan jeg også anbefale disse oppskriftene:
- pytt i panne med pølse
- pølsegryte med bønner
- potetsuppe med pølse
- pølse i bakt potet, et supert alternativ til pølse i brød….