
Fylte paprika med ris og bønner er en nydelig vegetarmiddag! De kan også serveres som et mellommåltid eller som tilbehør.
Fargerike paprika fylles med en blanding av grønnsaker, bønner, ris og ost. Krydder må også til, og jeg har gått hardt til verks med både chiliflak og chilisaus. Til tross for gode mengder chili, var de ikke særdeles ‘hotte’ og tålte å serveres med mer hot sauce på si.
Jeg har dradd det litt inn i oppskriften, følger du den blir de ganske milde. Så kan det heller være opp til deg hvor spicy du vil ha det. Risblandingen kan smakes til med både det ene og det andre for å få det dit du vil.
Ellers er dette en ganske så rett frem oppskrift.
Det første jeg gjør er å sette over risen. Jeg brukte en blanding brun ris og quinoa som tok 18 minutter å koke. Innen jeg hadde forberedt grønnsakene og stekt de, var risen ferdig.
Risen blandes så med grønnsakene og ost, og paprikaene fylles så med blandingen.
Fyllet holder til 6 store paprika. Jeg hadde kun 5 og hadde derfor resten av fyllet opp i små former. Dette kan jo også være et godt alternativ om det er noen i familien som ikke er så glad i paprika.

Det beste av alt er at dette kan lages på forhånd, avkjøles og settes i ovnen etterhvert som middag skal serveres. Perfekt for de dagene der familien har forskjellige aktiviteter og ikke anledning til å sette seg ned samtidig for å spise.
Vil du gjerne lage fylte paprika med kjøtt kan du følge denne oppskriften.
Det står 3 hvitløk i oppskriften.
Formoder at vi snakket fedd? Eller tenker du på disse små kinesiske hvitløkene uten fedd?
Hei Bjørn
Jeg snakker om fedd – skal rette opp oppskriften slik at ingen andre er i tvil.
Takk for at du sa fra.
hilsen
ina