Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Fylte paprika med ris og bønner er en nydelig vegetarmiddag! De kan også serveres som et mellommåltid eller som tilbehør.

Fargerike paprika fylles med en blanding av grønnsaker, bønner, ris og ost. Krydder må også til, og jeg har gått hardt til verks med både chiliflak og chilisaus. Til tross for gode mengder chili, var de ikke særdeles ‘hotte’ og tålte å serveres med mer hot sauce på si.

Jeg har dradd det litt inn i oppskriften, følger du den blir de ganske milde. Så kan det heller være opp til deg hvor spicy du vil ha det. Risblandingen kan smakes til med både det ene og det andre for å få det dit du vil.

Ellers er dette en ganske så rett frem oppskrift.

Det første jeg gjør er å sette over risen. Jeg brukte en blanding brun ris og quinoa som tok 18 minutter å koke. Innen jeg hadde forberedt grønnsakene og stekt de, var risen ferdig.

Risen blandes så med grønnsakene og ost, og paprikaene fylles så med blandingen.

Fyllet holder til 6 store paprika. Jeg hadde kun 5 og hadde derfor resten av fyllet opp i små former. Dette kan jo også være et godt alternativ om det er noen i familien som ikke er så glad i paprika.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Det beste av alt er at dette kan lages på forhånd, avkjøles og settes i ovnen etterhvert som middag skal serveres. Perfekt for de dagene der familien har forskjellige aktiviteter og ikke anledning til å sette seg ned samtidig for å spise.

Vil du gjerne lage fylte paprika med kjøtt kan du følge denne oppskriften. 

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar) – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • ca. 150g brun ris (gjerne blandet med quinoa)
  • grønnsaksbuljong
  • 5-6 store paprika
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss spisskummen
  • 1/2 ts chiliflak
  • 1 boks (400g) svarte bønner
  • 1 boks (340g) mais
  • 1 boks (400g) tomater på boks
  • chilisaus (valgfritt)
  • 200g revet ost
  • salt, pepper, olje til steking
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Kok risen etter pakkens anvisning i grønnsaksbuljong.

Stek løk i litt olje til myk og gjennomsiktig. Tilsett hvitløk, spisskummen og chiliflak og stek noen minutter til.

Hell av laken fra bønnene og maisen og skyll i kaldt vann. Ha bønner og maisen i stekepannen og stek noen minutter til.

Ha oppi hakkede tomater. La det koke opp og rør så inn risen. Smak til med salt, pepper og om du bruker det, chilisaus.

Rør inn halvparten av osten og sett fyllet til side.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Del paprikaene i to på langs og fjern innmaten. Stilken må gjerne bli igjen.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Fyll paprikaene med fyllet og topp med resten av osten.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Har du ikke nok paprika kan du ha resten av fyllet i ovnsfaste former.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Sett de fylte paprikaene og ev. former i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter til osten er gyllen og fyllet er gjennomvarmt.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Paprikaene er klare til servering! Server de enten rett fra formen eller legg de over på et fat.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Server gjerne med hot sauce og annet tex mex tilbehør som avokado, salsa, lime og rømme.

Fylte paprika med ris og bønner (vegetar)

Håper det faller i smak!

 

 

Kommentarer

  • Reply Bjørn 2. januar 2022

    Det står 3 hvitløk i oppskriften.
    Formoder at vi snakket fedd? Eller tenker du på disse små kinesiske hvitløkene uten fedd?

    • Reply Mat På Bordet 12. januar 2022

      Hei Bjørn
      Jeg snakker om fedd – skal rette opp oppskriften slik at ingen andre er i tvil.
      Takk for at du sa fra.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »