Fiskepinner med stekt ris og grønnsaker

Fiskepinner med stekt ris og grønnsaker

Fiskepinner har ofte vært redningen i vår familie når det skulle serveres fisk. Vi kunne alle enes om at fiskepinner var godt, så lenge de faktisk inneholdt mye fisk og ble supersprøe etter steking.

Våre beste fiskepinner fra Findus  innfrir begge kriterier. Sprøe, deilige fiskepinner som settes rett i ovnen fra frysen og som kan serveres rykende varme på 15 minutter. Fisken er en renskåret filet av alaska pollock, er fisket fra bærekraftige bestander og er MSC sertifisert.  

Fiskepinner med stekt ris og grønnsaker

Fiskepinner kan serveres på mange måter og hjemme hos blir de som oftest servert med potetmos og erter eller en frisk salat.  En tartarsaus må jeg også alltid ha med.

Findus lurte på om jeg kunne tenke litt nytt når det kom til tilbehør, og det er jo selvsagt noe jeg elsker å gjøre. Her er noen forslag:

  • Bytt ut potetmosen med søtpotetmos eller blomkålris for mer næring.
  • Vil du gjerne servere pommes frites til, bytt ut potetene med søtpoteter.
  • Lag en fiskeburger – bytt ut burger med 4-6 fiskepinner og server med fullkornsbrød, og en frisk kålsalat.
  • Lag tacos – server med tortilla lefser, avokado, salsa, rømme og annet tex mex tilbehør og lag deilige wraps.

Vi landet på et femte alternativ – fiskepinner med stekt ris og grønnsaker – eller en stir fry om du vil.

Dette er en enkel, sunn middag som du kan få på bordet på under en halvtime om som jeg er sikker på at hele familien vil like – voksne som barn! Som pytt i panne er også stir fry en ypperlig måte å bruke opp rester av grønnsaker.

Jeg serverer dette med en søt chilisaus, men ketsjup er absolut også lov for de som ønsker det.  Skal du gjøre det litt ekstra morsomt kan du servere retten med pinner.

Som du ser, har jeg skjært fiskepinnene i biter. Det gjør det litt lettere å spise med pinner, men jeg synes også (jeg som er opptatt av hvordan maten ser ut når den serveres) ser penere ut.

Fiskepinnene kan skjæres i biter mens de fortsatt er frosne (like før de går i ovnen) eller når de er ferdig stekt. Jeg foretrekker å skjære de mens de er frosne slik at jeg ikke trenger å håndtere varme fiskepinner.

Fiskepinner med stekt ris og grønnsaker

Tips:

Bruk gjerne opp rester av grønnsaker i den stekte risen. Jeg har kun brukt grønne grønnsaker her – paprika, brokkoli og Findus frosne erter. Har du andre grønnsaker liggende må du gjerne bruke de. Gulrøtter, sukkererter, spinat, squash, baby mais, gresskar, osv.  passer fint i en stir fry.

Fiskepinner med stekt ris og grønnsaker – 4 porsjoner

ingredienser
Fiskepinner
Stekt ris og grønnsaker
  • 250g jasminris
  • 2 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • 2 grønne paprika i terninger
  • 1 mellomstor brokkoli
  • 200g Våre utvalgte erter fra Findus
  • salt, pepper
  • søt soyasaus
Tilbehør
  • Sweet chili sauce
  • ristet sesamfrø
  • vårløk, i fine skiver
fremgangsmåte

Ovn temp. 225°C

Sett risen over til koking. Følg pakkens anvisninger når det gjelder mengde vann og koketid.

Forbered alle grønnsakene.

Finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i terninger.

Fjern brokkoli bukettene fra stammen. Skrell stammen og skjær den i mindre terninger. Grovhakk bukettene.

Når risen er ferdigkokt lar du den dampe fra seg slik at den er helt tørr. Spre gjerne risen over et brett for å få dette til å gå fortere.

Skjær Findus fiskepinner i 4 biter, legg de på et bakebrett og sett i forvarmet ovn.

Stek løk i litt olje noen minutter til den begynner å bli myk og gjennomsiktig. Tilsett hvitløk og stek videre.

Tilsette brokkoliterningene (stammen) og stek noen minutter til.

Ha opp i risen og brokkolibukettene og stek til risen er gjennomvarm. Ha oppi de frosne ertene.

Smak til risen med vanlig eller søt soyasaus. En liten dæsj med sesamolje er også godt om du har.

Fordel risen i skåler og topp med fiskepinner. Pynt med sesamfrø og vårløk.

Fiskepinner med stekt ris og grønnsaker

Server med sweet chili saus (eller ketsjup….).

Håper det smaker!

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Findus

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »