Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Surkål

surkål

Surkål! En klassiker rett og slett.

Ja, det går an å få kjøpt ferdig i pose, men du verden så mye bedre det smaker når du lager det selv.

Det er hverken komplisert eller tidskrevende. Ok, litt tid tar det å forberede grønnsakene. Har du en mandolin går det veldig raskt, bare pass på fingrene.

Lag det gjerne på forhånd, jeg synes den smaker best om den får stå en dag eller to.

Oppbevar den da kjølig og varm den opp før servering.

surkål

Glad i kål? Da vil du kanskje også like rødkål! Oppskrift finner du her. 

Surkål – nok til 12-14 porsjoner

ingredienser
  • ca. 2 kg hodekål, i fine skiver
  • 2 løk, finhakket eller i fine skiver
  • 3 epler, i biter eller fine skiver
  • 2 ss karve
  • ca. 3 ts flaksalt
  • 5 dl. grønnsaksbuljong
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecider eddik
fremgangsmåte

Har du en mandolin kan du bruke den for å skjære fine skiver av kålen, løken og eplene.

Alternativt er det bare å finne frem en god kniv og belage seg på å bruke litt tid på å øve på dine kniv ferdigheter. Sett på litt god musikk og kos deg.

Kål, eple og løk legges lagvis i en stor gryte. Fordel karve og salt mellom lagene.

Rør eddik, buljong og sukker sammen og hell over kålen.

Sett gryta over varme, sett på lokk og la kålen småkoke til den er mør. Dette tar gjerne opp til en time.

Surkålen kan gjerne lages noen dager i forveien.

Sett den kjølig og varm den opp igjen før servering.

surkål

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »