Rødkål må man ha, og i år har jeg laget en liten variant med epler og løk.
Dette er jo veldig enkelt å lage, og smaker så inderlig mye bedre enn det man får kjøpt.
Har du en mandolin går jobben med å skjære rødkålen raskt unna, men en god skarp kniv er like effektiv. Tenk på det som øving av dine knivferdigheter.
Epler og løk skal også skjæres opp. Hvordan du gjør dette er opp til deg. Epler kan skjæres i skiver eller terninger. Løk kan finhakkes eller skjæres i fine skiver. Begge løser seg ganske mye opp under kokingen.
Og apropos epler – dette er en ypperlig anledning til å bruke høstens epler som kanskje har ligget litt for lenge. Jeg fant i hvertfall noen langt ak i grønnsaksskuffen som ikke hadde gjort seg lengre i fruktfatet.
Når det gjelder krydder, så kan mengder kanskje høres litt voldsomme ut. Men, de er ikke det.
Da jeg hadde flere ting på gang på komfyren, valgte jeg å la rødkålen koke langsomt i ovnen. Dette fungerte kjempefint. Husk bare å røre rundt i gryta en eller to ganger under kokingen, slik at du er sikker på at alt er jevnt kokt.
Og har du noe ribbefett som du kan røre inn like før servering, så gjør det!