Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Ovn temp, 200°C.
Skrell søtpotetene og skjær i terninger. Terningene kan gjerne være på ca. 2×2 cm.
Ha terningene på et stekebrett, hell over 1-2 ss olivenolje og kvern over godt med salt og pepper. Bland godt med hendene og sett i forvarmet ovn.
Stek 10- 15 minutter til søtpotetene er møre. Ta brettet ut av ovnen og la de avkjøle.
Rens rosenkålen. Skjær av stilken og fjern ev. skadede eller litt tykke blader. Skjær rosenkålen i fine strimler.
Skjær chorizo i terninger. Ha de i en tørr panne og stek til de er sprøe. Hold gjerne et øye med de mot slutten, det er en fin linje mellom sprøstekt og brent.
Løft chorizo terningene ut av stekepannen og slå ned varmen. Stek løken i chorizo fettet til myk. Ha hvitløken oppi og stek videre.
Ta stekepannen av varmen og rør inn eplesidereddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Det bli dressingen til salaten.
Bland rosenkål, søtpoteter og dressingen sammen i en skål, gjerne mens dressingen fortsatt er litt lun.
Topp med litt grovhakkede valnøttkjerner om du ønsker.
Håper det smaker!
Hei ! Serveres salaten kald med lunken dressing ? Hvis jeg lager foreksempel svinestek/ oksestek til, funker det ?
Denne salaten ble en stor suksess i tillegg til det vanlige tilbehøret til julemiddagen. Godt med noe lett og syrlig til fet ribbe og pinnekjøtt.
Hei Heidi
Så hyggelig at det falt i smak!
Jeg har servert den nå på julebord og på julaften her hjemme – stor suksess begge ganger her og.
Fortsatt fin jul!
ina
Hei.
Rosenkålsalaten ser kjempegod ut, og jeg liker å tilføre nye elementer til julemiddagen, men er oppskriften til 20 personer?
I tilfelle så må jeg skalere ganske kraftig ned.
God jul fra Heidi
Hei Heidi!
Ja, oppskriften er til 20 personer – jeg lagde det i forbindelse med et julebord på kontoret, og det var fortsatt noe igjen dagen etter.
En veldig drøy salat altså.
Hvis du serverer den som tilbehør til ribbemiddag så er det ikke så store porsjoner som skal til heller.
Fortsatt fin jul til deg og!
ina