Rosenkålsalat med søtpotet og chorizo

Rosenkålsalat med søtpotet og chorizo Jeg er en av de som ikke var glad i rosenkål. Men, vet du hva, rosenkål er fantastisk godt. Så lenge du ikke i hjel koker den. Jeg holder meg i grunnen langt vekk fra koking av rosenkål og foretrekker enten å steke eller ovnssteke de. Om ikke jeg serverer de rå, som her. Rosenkålsalat med chorizo og søtpotet ble servert på årets julebord (som tilbehør til ribbe) og var en STOR suksess. Det er mye spennende her, så det er vanskelig å si akkurat hva det er som gjør at denne salaten falt i god jord. Kanskje det var chorizoen (spicy) som ble sprøstekt og dukket opp som sprøe, spicy innslag i salaten. Eller kanskje det var søtpoteten som var en velkommen myk og sart element. Eller kanskje det var dressingen som var sur, søt og spicy samtidig. Eller kanskje det var salatens utseende som gjorde godt nok inntrykk for at man bestemte seg for å like den uansett. Bare fordi den var pen å se på liksom.. Vel, forhåpentligvis er utseendet nok her for at du satser på denne salaten og serverer den til alt mulig. Rosenkålsalat med søtpotet og chorizo Mens du er her må jeg anbefale et par oppskrifter til på bloggen som viser rosenkål frem fra sin beste side:
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Rosenkålsalat med søtpotet og chorizo

ingredienser
  • 3 mellomstore søtpoteter
  • ca. 800g rosenkål
  • ca. 200g speket chorizo (spicy)
  • 2 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd i fine skiver
  • ca. 4 ss olivenolje
  • 2 ss eplesidereddik
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp, 200°C.

Skrell søtpotetene og skjær i terninger. Terningene kan gjerne være på ca. 2×2 cm.

Ha terningene på et stekebrett, hell over 1-2 ss olivenolje og kvern over godt med salt og pepper. Bland godt med hendene og sett i forvarmet ovn.

Stek 10- 15 minutter til søtpotetene er møre. Ta brettet ut av ovnen og la de avkjøle.

Rens rosenkålen. Skjær av stilken og fjern ev. skadede eller litt tykke blader. Skjær rosenkålen i fine strimler.

Skjær chorizo i terninger. Ha de i en tørr panne og stek til de er sprøe. Hold gjerne et øye med de mot slutten, det er en fin linje mellom sprøstekt og brent.

Løft chorizo terningene ut av stekepannen og slå ned varmen. Stek løken i chorizo fettet til myk. Ha hvitløken oppi og stek videre.

Ta stekepannen av varmen og rør inn eplesidereddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Det bli dressingen til salaten.

Bland rosenkål, søtpoteter og dressingen sammen i en skål, gjerne mens dressingen fortsatt er litt lun.

Rosenkålsalat med søtpotet og chorizo

Topp med litt grovhakkede valnøttkjerner om du ønsker.

Rosenkålsalat med søtpotet og chorizo

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Vibeke 16. januar 2019

    Hei ! Serveres salaten kald med lunken dressing ? Hvis jeg lager foreksempel svinestek/ oksestek til, funker det ?

  • Reply Heidi 25. desember 2018

    Denne salaten ble en stor suksess i tillegg til det vanlige tilbehøret til julemiddagen. Godt med noe lett og syrlig til fet ribbe og pinnekjøtt.

    • Reply Mat På Bordet 27. desember 2018

      Hei Heidi
      Så hyggelig at det falt i smak!
      Jeg har servert den nå på julebord og på julaften her hjemme – stor suksess begge ganger her og.
      Fortsatt fin jul!
      ina

  • Reply Heidi 21. desember 2018

    Hei.
    Rosenkålsalaten ser kjempegod ut, og jeg liker å tilføre nye elementer til julemiddagen, men er oppskriften til 20 personer?
    I tilfelle så må jeg skalere ganske kraftig ned.

    God jul fra Heidi

    • Reply Mat På Bordet 27. desember 2018

      Hei Heidi!
      Ja, oppskriften er til 20 personer – jeg lagde det i forbindelse med et julebord på kontoret, og det var fortsatt noe igjen dagen etter.
      En veldig drøy salat altså.
      Hvis du serverer den som tilbehør til ribbemiddag så er det ikke så store porsjoner som skal til heller.
      Fortsatt fin jul til deg og!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »