Asiatisk salat med sprøstekt and

Asiatisk salat med sprøstekt and

Jeg lagde Pekingand for noen dager siden og utrolig nok hadde vi rester.

Rester er bra, bare sånn at det er sagt, bare se på denne deilige salaten du kan lage med det!

Asiatisk salat med sprøstekt and har jeg kalt den. Salaten er en blanding av agurk, vårløk, salat og gulrøtter. Så smaksettes den med frisk mynte, koriander og ristede sesamfrø før den får en lett dressing bestående av limesaft, sesamolje og bitte granne hoisinsaus.

Så enkelt er det altså. Nei vent, det er jo selvsagt mer – and!

Anden er som sagt rester fra en middag for noen dager siden. Skroget renset jeg for kjøtt og oppbevarte kjølig.

Kjøttet blir så skjært og/eller revet i mindre biter og sprøstekt. Har du tatt vare på andefettet når du stekte anden for første gang, kan du steke det i det. Hvis ikke er det bare å steke det i rapsolje for eksempel.

Anden kan gjerne være lunken på toppen av den litt kjølige salaten – det blir ekstra godt. Det er dog ingen betingelse. Hele salaten kan lages på forhånd og serveres kald – den er kjempegod da og!

Asiatisk salat med sprøstekt and

Skulle du ikke ha noen rester av and er det ikke noe i veien for å steke et andebryst og bruke det i salaten.


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Asiatisk salat med sprøstekt and – 2 porsjoner

ingredienser
  • ca. 200g stekt and (gjerne rester)
  • ca. 150g crispisalat
  • 1 mellomstor gulrot
  • 1/2 agurk
  • 2 vårløk
  • en god håndfull friske koriander blader
  • en liten håndfull frisk mynteblader
  • saften av en lime
  • ca. 1 ss sesamolje
  • ca. 1 ss hoisinsaus
  • ristede sesamfrø
fremgangsmåte

Asiatisk salat med sprøstekt and

Skjær eller riv andekjøttet i strimler.

Stek kjøttet på høyvarme i andefett eller rapsolje til den er sprø i kantene. Stek gjerne kjøttet i omganger.

Flytt kjøttet over på en tallerken dekket med tørkepapir etterhvert som det blir ferdigstekt.

Lag salaten.

Skjær crispisalaten på langs i strimler.

Skjær agurk, vårløk og gulrot i lange, smale strimler.

Bland alt sammen i en skål. Hell limesaft, sesamolje og hoisinsaus over salaten og bland godt – gjerne med hendene. Smak og ha oppi med sesamolje eller hoisinsaus om nødvendig.

Ha koriander, mynte og andekjøtt i salaten og bland.

Anrett salaten på tallerkner og dryss med sesamfrø. Spis!

Asiatisk salat med sprøstekt and

Håper det smaker !!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »