Jeg lagde Pekingand for noen dager siden og utrolig nok hadde vi rester.
Rester er bra, bare sånn at det er sagt, bare se på denne deilige salaten du kan lage med det!
Asiatisk salat med sprøstekt and har jeg kalt den. Salaten er en blanding av agurk, vårløk, salat og gulrøtter. Så smaksettes den med frisk mynte, koriander og ristede sesamfrø før den får en lett dressing bestående av limesaft, sesamolje og bitte granne hoisinsaus.
Så enkelt er det altså. Nei vent, det er jo selvsagt mer – and!
Anden er som sagt rester fra en middag for noen dager siden. Skroget renset jeg for kjøtt og oppbevarte kjølig.
Kjøttet blir så skjært og/eller revet i mindre biter og sprøstekt. Har du tatt vare på andefettet når du stekte anden for første gang, kan du steke det i det. Hvis ikke er det bare å steke det i rapsolje for eksempel.
Anden kan gjerne være lunken på toppen av den litt kjølige salaten – det blir ekstra godt. Det er dog ingen betingelse. Hele salaten kan lages på forhånd og serveres kald – den er kjempegod da og!
Skulle du ikke ha noen rester av and er det ikke noe i veien for å steke et andebryst og bruke det i salaten.
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.