Har jeg fortalt deg at vi er helt crazy for kombinasjonen kanel og rosiner?
Det begynte i min barndom der det beste jeg kunne få servert til frokost var kanel- og rosinbrød. Dette varmet jeg opp i brødristeren og spiste gjerne med litt smør eller kremost på. Jeg vet, ikke noe typisk norsk frokost, men så er jeg oppvokst i USA. Kanel- og rosinbrød var en av de tingene vi fikk lov til å spise da det ikke var tilsatt farger eller smak (artificial colorings and flavors). Min mor var forut sin tid…
Toast ble etterhvert byttet ut med bagels med kanel og rosiner og det viste seg at både mann og barn var like glad i kombinasjonen.
Det var derfor også naturlig å bake eltefritt kanel- og rosinbrød som også ble en stor favoritt her hjemme. Og på bloggen.
Nå er det også på tide med kanel- og rosinvafler.
Jeg fikk litt vaffel-dilla etter å ha laget potetvafler her på bloggen, og har ikke klart å rydde bort vaffeljernet riktig enda. Når jeg tenkte på hva slags vaffel jeg kunne tenkt meg til frokost, kom da denne ideen om å lage kanel- og rosinvafler.
Og siden jeg tenkte at de skulle være til frokost, og jeg er glad i en god start på dagen, ble det også grove vafler bakt med fullkornsmel.
Nå har jeg litt sukker i oppskriften fordi jeg liker at maten min smaker godt i tillegg til å være sunn. Det kan du sløyfe om du vil. Litt sødme får du allerede fra rosinene – når du treffer på de. Du kan også bytte ut sukker med honning (som også er sukker, bare i en mer naturlig form).
Uansett hva du velger så anbefaler jeg at du lager de. Vi spiste de til frokost selvsagt, men de var også gode som en rask mellommåltid.
Legg de gjerne i brødristeren for en rask ‘oppfriskning’ – da smaker de som om de kommer rett fra vaffeljernet.
Amerikaneren selv kan relatere til rosiner og kanel i brød, baglers og grøt
Åååå, ikke sant!
Oppvokst med cinnamon raisin bread og bare elsker det!!!