Når vi en gang i mellom inviterer venner over på middag på vinterhalvåret (vi er mye flinkere til å invitere om sommeren) er jeg stor fan av å diske opp med noe jeg ikke har prøvd før. Det er i slike anledninger at jeg bare lager mat for matens sin skyld og ikke for bloggen sin skyld.
Og ja, jeg liker å eksperimentere, også når det kommer gjester. Jeg har til gode å servere noe uspiselig (om man ikke teller med den ene pizzaen….), det meste kan reddes på en eller annen måte. Og så blir det jo en morsom historie om ikke lat klaffer som det skal (ref. pizzaen….).
Jeg elsker å servere måltider som kan deles. Gjerne med litt eksotiske smaker eller kombinasjoner man ikke har prøvd før. Det med nye kombinasjoner er lett å få til, for når jeg først er i gang liker jeg å lage mye forskjellig. Jeg serverte derfor ikke bare indiske kjøttboller denne kvelden, men prøvde meg også på en ny kyllingrett, en dal (ikke helt i mål med den oppskriften), indisk ris (basmati ris stekt med krydder og løk før den kokes), raita, poppadoms og noen veldig gode grønne bønner som jeg bare tok på sparket. Litt mye mat? Helt klart. Men så fikk vi smakt mye forskjellig (og godt) og jeg fikk lekt litt på kjøkkenet. Bonus for oss alle.
Men tilbake til disse kjøttbollene. Jeg har laget de med kjøttdeig av lam og av kjøttdeig av sau – begge funker supert. Kjøttbollene er eksotiske nok, men det er sausen som er prikken over i’en.
Jeg liker å lage kjøttbollene først. Det er en enkel sak, for man blander alle ingredienser sammen for så å trille kjøttboller.
Sausen tar litt lengre tid, men når den er ferdig trenger du bare å legge kjøttbollene pent oppi og vente til de er ferdigkokt i sausen.
Du har altså nok av tid å lage masse annet morsomt mens kjøttbollene gjør seg ferdig.
Kan man bytte ut kjøttdeig av lam, med kyllingkjøttdeig eller vanlig kjøttdeig?
Hei Silje
Da tror jeg at jeg hadde gått for vanlig kjøttdeig – gjerne økologisk.
Eller en blanding kjøtt- og karbonadedeig.
Kyllingkjøttdeig blir litt for sart for denne kraftige sausen.
hilsen
ina