Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Jeg er glad enkle, men gode middager.

Denne for eksempel. Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus er raskt og enkelt å lage uten å gå på bekostning av smak.

Sausen lages raskt, helles over kyllingen og det hele settes så i ovnen til steking.  Jeg har lagt kyllingen i en stekepanne, men hvilken som helst ildfast form funker. Det er fint at kyllingen ligger litt tett, slik at sausen bobler rundt kyllingen og ikke fordamper under stekingen.

Mens kyllingen steker kan du sette over litt ris og dampe noen grønnsaker. Brokkoli for eksempel, eller om du vil fortsette det asiatiske temaet kan du  dampe eller steke litt pak choy for å servere med kyllingen.

Når kyllingen er ferdig serverer du den med ris og grønnsaker. Husk å også servere sausen fra pannen.

Så godt og så enkelt ♥

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Glad i kyllinglår? Ta en titt på disse oppskriftene også:

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus – 4 porsjoner

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

ingredienser
  • 4 store kyllinglår (ca. 1 kilo)
  • 2 ss oliven- eller rapsolje
  • 1 ss sesamolje
  • 3 ss honning
  • 3 ss soyasaus
  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • salt & pepper
  • vårløk og sesamfrø til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Skjær kyllinglår i to og ha de opp i en skål.

Bland oljer med honning, soyasaus, ingefær og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Hell over kyllingen.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Bland godt og legg kyllingen og sausen i en ildfastform, ev. en ildfast panne slik jeg har gjort her.

Kyllingen kan gjerne sitte litt tett slik at ikke hele sausen fordamper under stekingen.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Sett i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter til gjennomstekt.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Dryss kyllingen med sesamfrø og vårløk

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

og server med ris og grønnsaker. Brokkoli og/eller pak choi hadde for eksempel passet godt her.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »