Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Jeg er glad enkle, men gode middager.

Denne for eksempel. Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus er raskt og enkelt å lage uten å gå på bekostning av smak.

Sausen lages raskt, helles over kyllingen og det hele settes så i ovnen til steking.  Jeg har lagt kyllingen i en stekepanne, men hvilken som helst ildfast form funker. Det er fint at kyllingen ligger litt tett, slik at sausen bobler rundt kyllingen og ikke fordamper under stekingen.

Mens kyllingen steker kan du sette over litt ris og dampe noen grønnsaker. Brokkoli for eksempel, eller om du vil fortsette det asiatiske temaet kan du  dampe eller steke litt pak choy for å servere med kyllingen.

Når kyllingen er ferdig serverer du den med ris og grønnsaker. Husk å også servere sausen fra pannen.

Så godt og så enkelt ♥

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Glad i kyllinglår? Ta en titt på disse oppskriftene også:

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus – 4 porsjoner

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

ingredienser
  • 4 store kyllinglår (ca. 1 kilo)
  • 2 ss oliven- eller rapsolje
  • 1 ss sesamolje
  • 3 ss honning
  • 3 ss soyasaus
  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 cm ingefær, skrelt og finrevet
  • salt & pepper
  • vårløk og sesamfrø til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Skjær kyllinglår i to og ha de opp i en skål.

Bland oljer med honning, soyasaus, ingefær og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Hell over kyllingen.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Bland godt og legg kyllingen og sausen i en ildfastform, ev. en ildfast panne slik jeg har gjort her.

Kyllingen kan gjerne sitte litt tett slik at ikke hele sausen fordamper under stekingen.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Sett i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter til gjennomstekt.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Dryss kyllingen med sesamfrø og vårløk

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

og server med ris og grønnsaker. Brokkoli og/eller pak choi hadde for eksempel passet godt her.

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Geir E. Hoff 15. juni 2023

    Lagde dette idag. Så saftig og så gode smaker. Sjelden smakt så godt
    Dette skal jeg lage flere ganger.
    Tusen takk❤️

  • Reply Knut 6. mai 2023

    Fulgte oppskriften i detalj, men liker å lage kylling på bein i lavere temperatur; 180+ i 35+ minutter, tørker mindre. Smaken av sausen var veldig god, virkelig en «øyeåpner»! Flott oppskrift som kan brukes i de fleste sammenhenger.

  • Reply Elin 3. mai 2023

    Denne oppskriften har ligget godt gjemt! Heldigvis fant jeg den i dag, og har nettopp nytt et nydelig og særdeles smakfullt måltid. Og kyllingen sinket ofte steker tørr var saftig og god inni , men nydelig og sprø utenpå. Ny favoritt!

  • Reply Ingrid 21. juli 2021

    Takk for nydelig og smakfull oppskrift. Laget den i dag. Hadde dessverre ikke sesamolje, som jeg derfor skippet og manglet fersk ingefær – måtte ty til malt ingefærpulver. Denne skal jeg lage flere ganger.
    Hilsen Ingrid

  • Reply Anne 24. april 2019

    Blant ingrediensene står det 4 hvitløksfedd x 2, men i fremgangsmåten står nevnt ingefær. Ingefær er ikke blant ingrediensene.Her må det være en feil.

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2019

      Hei Anne
      Det stemmer, her er det sneket inn en feil.
      Oppskriften er nå rettet – takk for at du sa fra!
      ina

      • Reply May-Liss 4. oktober 2020

        Går det an å bruke frosne kyllinglår? Hvor lang vil i såfall de trenge i ovnen?

        • Reply Mat På Bordet 5. oktober 2020

          Hei May-Liss
          Jeg vil anbefale at du tiner de først. Er de vakumpakket kan du legge de i kaldt vann – de tiner på 30-40 minutter.
          hilsen
          ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »