Jeg er glad enkle, men gode middager.
Denne for eksempel. Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus er raskt og enkelt å lage uten å gå på bekostning av smak.
Sausen lages raskt, helles over kyllingen og det hele settes så i ovnen til steking. Jeg har lagt kyllingen i en stekepanne, men hvilken som helst ildfast form funker. Det er fint at kyllingen ligger litt tett, slik at sausen bobler rundt kyllingen og ikke fordamper under stekingen.
Mens kyllingen steker kan du sette over litt ris og dampe noen grønnsaker. Brokkoli for eksempel, eller om du vil fortsette det asiatiske temaet kan du dampe eller steke litt pak choy for å servere med kyllingen.
Når kyllingen er ferdig serverer du den med ris og grønnsaker. Husk å også servere sausen fra pannen.
Så godt og så enkelt ♥
Glad i kyllinglår? Ta en titt på disse oppskriftene også:
- alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat
- alt-i-ett kyllinggryte
- enkel indisk curry med kyllinglår
Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus – 4 porsjoner
Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her.
Lagde dette idag. Så saftig og så gode smaker. Sjelden smakt så godt
Dette skal jeg lage flere ganger.
Tusen takk❤️
Fulgte oppskriften i detalj, men liker å lage kylling på bein i lavere temperatur; 180+ i 35+ minutter, tørker mindre. Smaken av sausen var veldig god, virkelig en «øyeåpner»! Flott oppskrift som kan brukes i de fleste sammenhenger.
Denne oppskriften har ligget godt gjemt! Heldigvis fant jeg den i dag, og har nettopp nytt et nydelig og særdeles smakfullt måltid. Og kyllingen sinket ofte steker tørr var saftig og god inni , men nydelig og sprø utenpå. Ny favoritt!
Takk for nydelig og smakfull oppskrift. Laget den i dag. Hadde dessverre ikke sesamolje, som jeg derfor skippet og manglet fersk ingefær – måtte ty til malt ingefærpulver. Denne skal jeg lage flere ganger.
Hilsen Ingrid
Blant ingrediensene står det 4 hvitløksfedd x 2, men i fremgangsmåten står nevnt ingefær. Ingefær er ikke blant ingrediensene.Her må det være en feil.
Hei Anne
Det stemmer, her er det sneket inn en feil.
Oppskriften er nå rettet – takk for at du sa fra!
ina
Går det an å bruke frosne kyllinglår? Hvor lang vil i såfall de trenge i ovnen?
Hei May-Liss
Jeg vil anbefale at du tiner de først. Er de vakumpakket kan du legge de i kaldt vann – de tiner på 30-40 minutter.
hilsen
ina