Frittata med spinat, tomater og ost

Frittata med spinat, tomater og ost

Frittata med spinat, ost og tomater er perfekt middag på en travel ukedag på mange måter.

Den er selvsagt rask å lage, det skjønte du sikkert. Det er også en fin anledning til å bruke opp litt diverse grønnsaks- og osterester du har liggende i kjøleskapet. Litt for modne tomater er for eksempel helt topp å bruke her. Har du bare litt spinat kan du legge til litt grønnkål for eksempel. Den halvfulle posen med frosne erter som ligge i frysen, den kan du også ha oppi frittataen om du vil.

Og ost, ja, her er det bare å bruke opp diverse skalker om det er norvegia, parmesan, fetaost, mozzarella, eller annet du har liggende i osteskuffen eller hylla di.

Det jeg kanskje prøver å si er at du skal bruke denne oppskriften som et utgangspunkt. Lek med den, ha litt annet oppi alt ettersom hva du har. Og smak deg frem til gode kombinasjoner som du liker.

Server gjerne med litt brød og en stor salat for et godt, sunt måltid.

Frittata med spinat, tomater og ost

Prøv gjerne også denne oppskriften på pytt i panne med pølse om du er glad i å bruke opp rester.

Frittata med spinat, tomater og ost – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 200g fersk spinat
  • 8 egg
  • ca. 50g kremost
  • ca. 50g revet ost (gjerne rester fra kjøleskapet)
  • salt, pepper
  • røkt paprika (valgfritt)
  • en håndfull cherrytomater
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

Frittata med spinat, tomater og ost

Pisk sammen eggene med ostene, litt salt og pepper, og om du har, en dæsj med røkt paprika.

Stek løk og hvitløk myk i litt olivenolje i en stekepanne som du kan sette i ovnen (dvs ingen håndtak i treverk eller plast).

Ha oppi spinaten og stek til nesten har falt helt sammen.

Hell i eggeblandingen og la det steke noen minutter på svak varme.

Skjær cherrytomate i skiver og legg de forsiktig på toppen. Sett stekepannen i ovnen og stek til fritattaen er gjennomstekt.

Hvor lang tid dette tar vil være avhengig av størrelsen på stekepannen din. Beregn 15-20 minutter.

Frittata med spinat, tomater og ost

La fritattaen avkjøle noe i stekepannen før du serverer den.

Frittata med spinat, tomater og ost

Det er veldig godt med salat til. Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Hanne Camilla Dyrnes 11. juni 2021

    Den ser god ut! Pastarester er også godt i frittata

    • Reply Mat På Bordet 15. juni 2021

      Det er det Hanne! 🙂

  • Reply Lene 26. mars 2019

    Hva er forskjellen på omelett inn i ovnen og fritatta?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »