Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Pastasalat med grønnsaker og Østavind®

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Har du smakt Østavind®?

Jeg er så heldig å få jobbe med Tine for å fremme denne nye, små hullete osten som er blitt en av mine favoritter. Jeg er nemlig glad i smaksrike oster og har lagt min elsk på denne unike osten til både hverdag og fest. Min oppgave nå er å få deg til å prøve den du og!

Jeg kan selvsagt ikke overbevise deg om å like den like mye som jeg gjør, men det er verdt et forsøk. Jeg spiser den nemlig på brødskiva (eller knekkebrødet om jeg skal være helt korrekt), bruker den i gratenger, ostesmørbrød og sauser.  Jeg elsker også å bare skjære den i terninger eller staver og spise som en liten snacks eller mellommåltid.

Ja, den passer til alt. Eller til det meste i hvert fall. Om jeg skal forklare smaken for deg, kan den sammenlignes litt med parmesan eller Manchego. En norsk utgave av en typisk tapasost. Den smuldrer lettere enn andre guloster, har mer smak, er litt mer salt og litt mer slagkraftig om jeg kan si det sånn. En tøff ost altså.

Nå er det ikke bare meg (eller Tine) som synes osten er god. Østavind® tok nemlig bronsemedalje i Oste VM i 2018. Men igjen, du må smake og bedømme selv.

Neste gang du er i butikken altså, oppfordrer jeg deg til å ikke å kjøpe gulosten som du alltid kjøper, men prøver Østavind® som du finner i hel og skivet utgave.

Og skulle du gjerne ha en oppskrift der du kan bruke osten til noe annet enn ‘bare’ på brødskiva, har jeg en oppskrift til deg her. Østavind® er nemlig supert å bruke i matlagingen din også.

Siden vi nærmer oss våren med stormskritt får du her en oppskrift på en pastasalat der prikken over i’en er nettopp Østavind®. Friske, sprøe grønnsaker, sart pasta og en urtedressing får følge av denne smaksrike osten og binder det hele sammen. En superdigg salat altså som holder seg godt (den smaker best om den får stå en dag). Server den som en mettende middagssalat eller pakk den sammen og ta den med ut på tur i det fine vårværet. Skulle det mot formodning være noe til overs tar du det med som matpakke neste dag.

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Salaten er god og mettende i seg selv, men server gjerne litt eltefri focaccia til også. Det er alltid godt!

Og litt ekstra Østavind® selvsagt ♥

 

Pastasalat med grønnsaker og Østavind® – 8-10 porsjoner

ingredienser
dressing
  • 150 ml hvitvins- eller eplecidereddik
  • 300 ml olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 ss acasia honning
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts flaksalt
pastasalaten
  • 500g pasta
  • 1 rød løk, i små terninger
  • 1 agurk, i terninger
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 300g cherry tomater
  • 1 liten brokkoli
  • 1 selleristang, i fine skiver
  • 1 glass (ca. .500g) grillede paprika i lake
  • 1 glass sorte oliven (ca. 350g) i lake
  • 200g Østavind® i terninger
  • friske urter - basilikum, persille, osv.
fremgangsmåte

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og ev. litt pepper.

Du kan gjerne doble oppskriften på dressingen om du ønsker å servere ekstra ved siden av salaten . Det er god holdbarhet på den om den oppbevares kjølig og passer godt til en hel rekke salater, ikke bare denne pastasalaten.

Forbered alle ingrediensene til salaten.

Kok pastaen al dente, dvs at den fortsatt har en litt hard kjerne i midten, i godt saltet vann. Hell av kokevannet og skyll pastaen i kaldt vann. La det renne godt av. Bland pastaen med halvparten av dressingen.

Skjær løk, agurk og gulrøtter i terninger. Del cherrytomater i 4 om de er store, i 2 om de er små.

Bryt brokkolien i små buketter. Skrell stammen og skjær den i terninger.

Skjær selleristangen i fine skiver.

Hell laken av den grillede paprikaen og oliven. Skjær paprikaen i ruter, oliven kan grovhakkes.

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Skjær Østavind®  i terninger. Jeg liker å skjære den i små terninger slik at den er i proporsjon til resten av ingrediensene.

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Ha alle ingredienser i en stor bolle eller i et stort fat slik jeg har gjort her.

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Bland godt og tilsett resten av dressingen.

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Har du friske urter kan disse grovhakkes og tilsettes salaten også. Myke urter som basilikum, persille og gressløk gjør seg best.

Smak på salaten og juster med salt og pepper om nødvendig.

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Salaten kan serveres med det samme, men kan gjerne få lov til å stå å ‘godgjøre’ seg noen timer, gjerne kjølig.

Pastasalaten smaker best når den er romtemperert, pass derfor på å ta den ut av kjøleskapet før servering.

Pastasalat med grønnsaker og Østavind

Da er det bare å håpe på at det smaker og at du, neste gang du er i butikken, går for Østavind® . Minst en gang…

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »