Har du smakt Østavind®?
Jeg er så heldig å få jobbe med Tine for å fremme denne nye, små hullete osten som er blitt en av mine favoritter. Jeg er nemlig glad i smaksrike oster og har lagt min elsk på denne unike osten til både hverdag og fest. Min oppgave nå er å få deg til å prøve den du og!
Jeg kan selvsagt ikke overbevise deg om å like den like mye som jeg gjør, men det er verdt et forsøk. Jeg spiser den nemlig på brødskiva (eller knekkebrødet om jeg skal være helt korrekt), bruker den i gratenger, ostesmørbrød og sauser. Jeg elsker også å bare skjære den i terninger eller staver og spise som en liten snacks eller mellommåltid.
Ja, den passer til alt. Eller til det meste i hvert fall. Om jeg skal forklare smaken for deg, kan den sammenlignes litt med parmesan eller Manchego. En norsk utgave av en typisk tapasost. Den smuldrer lettere enn andre guloster, har mer smak, er litt mer salt og litt mer slagkraftig om jeg kan si det sånn. En tøff ost altså.
Nå er det ikke bare meg (eller Tine) som synes osten er god. Østavind® tok nemlig bronsemedalje i Oste VM i 2018. Men igjen, du må smake og bedømme selv.
Neste gang du er i butikken altså, oppfordrer jeg deg til å ikke å kjøpe gulosten som du alltid kjøper, men prøver Østavind® som du finner i hel og skivet utgave.
Og skulle du gjerne ha en oppskrift der du kan bruke osten til noe annet enn ‘bare’ på brødskiva, har jeg en oppskrift til deg her. Østavind® er nemlig supert å bruke i matlagingen din også.
Siden vi nærmer oss våren med stormskritt får du her en oppskrift på en pastasalat der prikken over i’en er nettopp Østavind®. Friske, sprøe grønnsaker, sart pasta og en urtedressing får følge av denne smaksrike osten og binder det hele sammen. En superdigg salat altså som holder seg godt (den smaker best om den får stå en dag). Server den som en mettende middagssalat eller pakk den sammen og ta den med ut på tur i det fine vårværet. Skulle det mot formodning være noe til overs tar du det med som matpakke neste dag.
Salaten er god og mettende i seg selv, men server gjerne litt eltefri focaccia til også. Det er alltid godt!
Og litt ekstra Østavind® selvsagt ♥