En enkel marmorkake i form er noe av det beste man kan få vel.
Denne deilige blandingen av vaniljekake og sjokoladekake i en kake. Så digg!
Har du ikke laget marmorkake før kan jeg fortelle deg at det er veldig enkelt. Man lager først en vaniljedeig. Denne deler man i to og blander litt kakao i den ene. Hvor mye kakao du skal ha oppi er en liten smakssak, men en god unnskyldning for å smake på deigen.
Så er det bare snakk om å fordele disse to deigene i en form. Her er det også mange muligheter.
Du kan gjøre som meg her og legge de lag på lag med litt av den forrige deigen synlig på siden, slik at du får litt ‘zebra’ effekt.
Alternativt kan du legge deigene lag på lag på toppen av hverandre (hvor mange lag er helt opp til deg) og så bruke en pinne for å lage litt marmorert mønster i kaken.
Smaken blir jo selvsagt det samme.
Akkurat denne marmorkaken liker jeg best uten glasur. Om du vil ha glasur kan du gjerne ta en titt på de to andre oppskritene på marmorkake jeg har lenket til under bildet. Der finner du oppskrift på en marmorertglasur og en fin sjokoladeglasur.
Da er det bare å håpe at det fristet å bake litt i dag. ♥
Dette er ikke den første marmorkaken jeg har skrevt om på bloggen – ta en titt på disse varianeten også:
Hei. Denne lagde jeg i dag for første gang (aldri laget marmorkake før) og den forsvant ganske fort. Flere som forsynte seg flere ganger, så det var utrolig gøy jeg visste før jeg satt den i stekeovnen at den ikke måtte steke lenger enn 50 minutter, da den ovnen jeg har er ganske kraftig og det ble ganske perfekt
Tusen takk for en super og forståelsesfull oppskrift.
Hei Anita – så gøy at det klaffet på første forsøk!
Veldig hyggelig å høre at det ble en suksess !!
ina