Enkel marmorkake i form

Enkel marmorkake i form

En enkel marmorkake i form er noe av det beste man kan få vel.

Denne deilige blandingen av vaniljekake og sjokoladekake i en kake. Så digg!

Har du ikke laget marmorkake før kan jeg fortelle deg at det er veldig enkelt. Man lager først en vaniljedeig. Denne deler man i to og blander litt kakao i den ene. Hvor mye kakao du skal ha oppi er en liten smakssak, men en god unnskyldning for å smake på deigen.

Så er det bare snakk om å fordele disse to deigene i en form. Her er det også mange muligheter.

Du kan gjøre som meg her og legge de lag på lag med litt av den forrige deigen synlig på siden, slik at du får litt ‘zebra’ effekt.

Alternativt kan du legge deigene lag på lag på toppen av hverandre (hvor mange lag er helt opp til deg) og så bruke en pinne for å lage litt marmorert mønster i kaken.

Smaken blir jo selvsagt det samme.

Akkurat denne marmorkaken liker jeg best uten glasur. Om du vil ha glasur kan du gjerne ta en titt på de to andre oppskritene på marmorkake jeg har lenket til under bildet. Der finner du oppskrift på en marmorertglasur og en fin sjokoladeglasur.

Da er det bare å håpe at det fristet å bake litt i dag. ♥

Enkel marmorkake i form

Dette er ikke den første marmorkaken jeg har skrevt om på bloggen – ta en titt på disse varianeten også:

Enkel marmorkake i form

ingredienser
  • 150g smør eller margarin
  • 200g sukker
  • 3 egg
  • 250g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100ml melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2-3 ss kakao
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

En brødform ca. 12x22cm, smurt godt eller kledd med bakepapir.

Rør smør/margarin og sukker lett og luftig. Dette tar gjerne litt tid, smør deg med tålmodighet.

Tilsett egg, ett om gangen og rør inn i deigen.

Bland mel og bakepulver sammen og tilsett deigen. Rør inn. Tilsett melk og vaniljeekstrakt og rør inn.

Ha halvparten av deigen i en annen bolle og rør inn 2-3 ss med kakao. Hvor mye kakao er en smakssak. Smak deigen etter å ha tilsett 2 ss og bedøm om du vil ha mer kakao eller ikke. Til info, brukte jeg 3 ss her.

Enkel marmorkake i form

Ha noen spisekjeer av vaniljedeigen opp i formen og fordel utover bunnen.

Enkel marmorkake i form

Ha noen spiskjeer med sjokoladedeigen i midten (la litt vaniljedeig vær synlig i kantene) og press den ned slik at den sklir ut mot kanten. Lag gjerne en liten fordypning i midten for neste lag.

Enkel marmorkake i form

Fortsett slik til du har brukt opp all deigen.

Enkel marmorkake i form

Sett kaken i forvarmet ovn og stek i ca. 1 time eller til en kakepinne kommer ut rent.

Ta kaken forsiktig ut av formen og la den avkjøle helt på rist.

Enkel marmorkake i form

Når den er helt avkjølt kan du skjære den i skiver og servere.

Enkel marmorkake i form

og beundre det fine mønsteret du har laget.

Enkel marmorkake i form

Kommentarer

  • Reply Anita 24. april 2022

    Hei. Denne lagde jeg i dag for første gang (aldri laget marmorkake før) og den forsvant ganske fort. Flere som forsynte seg flere ganger, så det var utrolig gøy jeg visste før jeg satt den i stekeovnen at den ikke måtte steke lenger enn 50 minutter, da den ovnen jeg har er ganske kraftig og det ble ganske perfekt

    Tusen takk for en super og forståelsesfull oppskrift.

    • Reply Mat På Bordet 25. april 2022

      Hei Anita – så gøy at det klaffet på første forsøk!
      Veldig hyggelig å høre at det ble en suksess !!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »