Se for en lekker marmorkake! Og tenk at dette er en praktisk langpannekake som du i prinsippet kan ha med deg overalt.
Denne marmorkaken i langpanne egner seg ypperlig til utlodding på loppemarkedet, å ta med på dugnad, servere i bursdagsselskap eller andre festligheter. Eller rett og slett når du bare har lyst på ett deilig stykke kake.
Glasuren er litt prikken over i’en, men helt valgfri. Personlig synes jeg at marmorkake er en av få kaker som helt fint kan spises uten glasur. Eller la meg presisere, denne marmorkaken kan du spise uten glasur fordi den er så saftig og god.
Glasuren er en hvit sjokolade- og kremostglasur. Litt av syrligheten fra kremosten kommer frem, men den hjelper å balansere den søte hvite sjokoladen. For å få til den marmorerte effekten i glasuren har jeg hatt smeltet mørk sjokolade i en plastpose, klippet av det ene hjørnet og laget ett abstrakt mønster på toppen. Så tok jeg en kakepinne og dro det gjennom glasuren for å få den marmorerte effekten. Mer om det kan du lese om lenger ned i innlegget.
Et lite tips om du skal gjøre det samme. Den mørke sjokolade stivner ganske raskt i glasuren. Lag derfor mønster med kakepinnen like etter at du har sprøytet sjokoladen over glasuren. Jeg ventet litt – måtte bytte batteri på kamera, sette det på stativ, lage meg en kaffe, osv. – og da hadde noe av sjokoladen allerede stivnet.
Er du på utkikk etter en oppskrift på langpannekake men fristes ikke av denne, kan du prøve en av disse:
Hei,
Jeg opplever (litt for) ofte at kremostglasuren blir flytende – hva gjør jeg feil?
Tenkte å prøve denne kaka nå til påske 🙂
Hei Linda
Vanskelig å si hva du gjør feil – lager du den som beskrevet i denne oppskriften? Det er nemlig mange varianter på ostekremglasur 🙂
Hvis den ikke er stiv nok når du har blandet den ferdig, foreslår jeg at du setter den kjølig. Den bør da stivne.
Lykke til!
ina 🙂
Hei
Takk for fantastisk blogg,jeg bruker oppskriftene dine masse,og det er bra resultat hver gang. Blomkål og purre suppen din hadde vi en dag og den var fantastisk..
Tenkte å bake denne kaken en dag også lurer jeg da på når appelsinen skal i kaken?
Fant ikke det i oppskriften..?
Takk igjen..☺️☺️
Hilsen Cecilie