Hei, det er salatIna igjen…. Jeg kan jo likså godt kalle med for det da det for øyeblikket går i salater her på bloggen…
Denne gangen skal vi snakke litt om brokkolisalat. Denne er direkt inspirert av blomkålsalaten jeg lagde for ikke så lenge siden og som har fått så innmari god respons fra dere. Det er forresten veldig gøy når jeg får så mange tilbakemeldinger – da føler jeg nesten at vi har en dialog gående. Det gir meg også en tydelig pekepinn på hva dere liker å lese om på bloggen og hva slags oppskrifter dere vil ha. For tro meg, det er ikke alltid lett å vite.
Fortsett med det altså! Gi meg en tommel opp eller et hjerte når du ser noe du liker på Facebook eller Instagram. Om du har tid eller har noe på hjertet så må du gjerne komme med en kommentar. Og prøver du noen av oppskriftene fra bloggen så vil jeg gjerne høre hvordan det gikk!
Men la oss komme tilbake til denne brokkolisalaten. Som sagt, så tok jeg utgangspunkt i blomkålsalaten. Første steg var altså å finhakke brokkolien (bukettene og stammen). Agurk og løk visste jeg at jeg hadde lyst å ha med. Så tenkte jeg på smaken på en annen favoritt salat her på bloggen – denne brokkolisalaten – og tenkte at det hadde vært godt med litt søtt i. Og det var da det begynte. Det ble en balansegang mellom salt og søtt. Tranebær ble med i salaten og honning snek sin vei inn i dressingen og i kikertene. Du verden så godt det ble.
Så godt altså at jeg går og grubler på nok en variant. Kanskje du finner den på bloggen neste uke om jeg blir fornøyd.

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
På bildene ser det da virkelig ut som om det er no’ frø/spirer/ quinoa i salaten?
Det stemmer Gry!
Jeg hadde en bitteliten skål med svart quinoa igjen fra middag dagen før og helte det opp i salaten i siste liten.
Det var i grunnen bare snakk om å bruke opp rester.
Quinoa er altså ikke en vesentlig del av oppskriften, men det viste seg å både være pent og godt i tillegg til praktisk 😉
hilsen
ina
Dette var veldig godt! Setter sånn pris på å finne sånne oppskrifter når jeg sliter med å finne ut hva vi skal ha til middag – godt, annerledes, sunt, plantebasert, kjapt og til og med rimelig – jeg måtte forsøke blomkålsalaten med det samme, den blir til lunsj i dag. 😀
Hei Anita
Så hyggelig å høre!
Synes selv det er morsomt å oppdage gode oppskrifter, skjønner godt hva du mener!
I mellomtiden er det kommet enda en oppskrift i samme genre – sjekk ut brokkoli- og blomkålsalaten!
ina 🙂
Ah, flott! Ser den er god, skal prøves!
Hei Ina
Dersom jeg ikke har hatt tranebær har jeg erstattet det med blå druer- ikke denne salaten, men i din første brokkolisalat med rømme/majonesdressing og det smaker vel sø godt.
Hei Bjørg!
Ja, enig! Druer er friskt og godt og vil være en god erstatning for tranebær.
Målet er å tilføre noe søtt og litt overraskende i salaten.
Tørket aprikos, granateplekjerner, eple, osv. er alle gode erstatninger om man ikke har tørkede tranebær.
hilsen
ina
Nydelig! Brokollisalaten var en innertier. Er ikke veldig glad i rå brokolli. Men denne var god!