Brokkolisalat med sprøstekte kikerter

Brokkolisalat med sprøstekte kikerter

Hei, det er salatIna igjen…. Jeg kan jo likså godt kalle med for det da det for øyeblikket går i salater her på bloggen…

Denne gangen skal vi snakke litt om brokkolisalat. Denne er direkt inspirert av blomkålsalaten jeg lagde for ikke så lenge siden og som har fått så innmari god respons fra dere. Det er forresten veldig gøy når jeg får så mange tilbakemeldinger – da føler jeg nesten at vi har en dialog gående. Det gir meg også en tydelig pekepinn på hva dere liker å lese om på bloggen og hva slags oppskrifter dere vil ha. For tro meg, det er ikke alltid lett å vite.

Fortsett med det altså! Gi meg en tommel opp eller et hjerte når du ser noe du liker på Facebook eller Instagram. Om du har tid eller har noe på hjertet så må du gjerne komme med en kommentar.  Og prøver du noen av oppskriftene fra bloggen så vil jeg gjerne høre hvordan det gikk!

Men la oss komme tilbake til denne brokkolisalaten. Som sagt, så tok jeg utgangspunkt i blomkålsalaten. Første steg var altså å finhakke brokkolien (bukettene og stammen). Agurk og løk visste jeg at jeg hadde lyst å ha med. Så tenkte jeg på smaken på en annen favoritt salat her på bloggen – denne brokkolisalaten – og tenkte at det hadde vært godt med litt søtt i. Og det var da det begynte. Det ble en balansegang mellom salt og søtt. Tranebær ble med i salaten og honning snek sin vei inn i dressingen og i kikertene. Du verden så godt det ble.

Så godt altså at jeg går og grubler på nok en variant. Kanskje du finner den på bloggen neste uke om jeg blir fornøyd.

Brokkolisalat med sprøstekte kikerter

Brokkolisalat

ingredienser
brokkolisalat
  • 1 mellomstor brokkoli
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1 agurk, i små terninger
  • ca. 100 g tørkede tranebær, grovhakket
sprøstekte kikerter
  • 2 bokser kikerter i lake
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss honning
dressing
  • saften av en 1/2 sitron
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ts honning
  • 3-4 ss god olivenolje
  • salt
fremgangsmåte

Brokkolisalat med sprøstekte kikerter

Begynn gjerne med sprøstekte kikerter. Sett ovnen på 200°C. Hell laken av kikertene og skyll de med kaldt vann. Hell kikertene på en bakeplate og sett i varm ovn. Stek i 30 minutter.

Rør sammen olivenolje med salt og honning og hell de varme kikertene oppi. Vend kikertene i oljeblandingen og hell de så tilbake på bakeplaten. Sett i varm ovn og stek i 10 minutter til.

Mens kikertene steker kan du lage salaten. Brekk brokkolien i buketter. Skjær de i litt mindre biter og ha de oppi en food processor. Husk å også få med deg stammen. Den kan gjerne skrelles først og skjæres i litt mindre biter den og. Kjør til brokkolien er finhakket.  Har du ikke food processor kan du finhakke brokkolien med kniv. Ha brokkolien i en bolle.

Skjær agurken i små terninger, finhakk løken og grovhakk tranebær. Bland sammen.

Lag dressingen. Rør sitronsaft, honning og sennep sammen. Tilsett olje mens du rører. Smak til med salt, ev. mer sitronsaft eller honning.

Hell dressingen over salaten og bland godt.

Brokkolisalat med sprøstekte kikerter

Hell  salaten over i en skål og pynt med kikerter.

Brokkolisalat med sprøstekte kikerter

Ha resten av kikertene i en skål – de vil forsvinne raskt. Garantert.

Brokkolisalat med sprøstekte kikerter

Veldig spent på å høre om denne salaten faller i smak ♥

PS. er du observant så ser du at det er noe i salaten som ikke står i ingredienslisten. Jeg hadde nemlig en liten skål med svart quinoa til overs fra gårsdagens middag som jeg vendte i salaten til slutt. Kan anbefales!

 

Kommentarer

  • Reply gry nilsen 1. juli 2019

    På bildene ser det da virkelig ut som om det er no’ frø/spirer/ quinoa i salaten?

    • Reply Mat På Bordet 3. juli 2019

      Det stemmer Gry!
      Jeg hadde en bitteliten skål med svart quinoa igjen fra middag dagen før og helte det opp i salaten i siste liten.
      Det var i grunnen bare snakk om å bruke opp rester.
      Quinoa er altså ikke en vesentlig del av oppskriften, men det viste seg å både være pent og godt i tillegg til praktisk 😉
      hilsen
      ina

  • Reply Anita 27. juni 2019

    Dette var veldig godt! Setter sånn pris på å finne sånne oppskrifter når jeg sliter med å finne ut hva vi skal ha til middag – godt, annerledes, sunt, plantebasert, kjapt og til og med rimelig – jeg måtte forsøke blomkålsalaten med det samme, den blir til lunsj i dag. 😀

    • Reply Mat På Bordet 28. juni 2019

      Hei Anita
      Så hyggelig å høre!
      Synes selv det er morsomt å oppdage gode oppskrifter, skjønner godt hva du mener!
      I mellomtiden er det kommet enda en oppskrift i samme genre – sjekk ut brokkoli- og blomkålsalaten!
      ina 🙂

      • Reply Anita 29. juni 2019

        Ah, flott! Ser den er god, skal prøves!

  • Reply Bjørg 26. juni 2019

    Hei Ina
    Dersom jeg ikke har hatt tranebær har jeg erstattet det med blå druer- ikke denne salaten, men i din første brokkolisalat med rømme/majonesdressing og det smaker vel sø godt.

    • Reply Mat På Bordet 28. juni 2019

      Hei Bjørg!
      Ja, enig! Druer er friskt og godt og vil være en god erstatning for tranebær.
      Målet er å tilføre noe søtt og litt overraskende i salaten.
      Tørket aprikos, granateplekjerner, eple, osv. er alle gode erstatninger om man ikke har tørkede tranebær.
      hilsen
      ina

      • Reply Hilde monssen 30. mars 2021

        Nydelig! Brokollisalaten var en innertier. Er ikke veldig glad i rå brokolli. Men denne var god!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »