Fantastisk god blomkålsalat med ristede kikerter

Blomkålsalat med ristede kikerter

Blomkålsalat med ristede kikerter er min variant av en lignende salat jeg spiste i USA for en uke siden. En blomkål tabbouleh er nok en riktigere beskrivelse av salaten, der ris eller bulgur er byttet ut med blomkålris.

Blomkålris har vært hett en stund og er ikke annet enn blomkål skjært eller hakket i så små biter at det ligner ris. Den er meget allsidig, er mild og god i smaken og kan brukes som her, i en salat.

Salaten jeg smakte på var ganske enkel, men god i all sin enkelhet. Jeg har gjort den litt sprekere, lagt til mer agurk, tomater og urter. En enkel dressing av sitronsaft og olivenolje er alt som trengs.

Ja, og så har jeg toppet salaten med sprøstekte kikerter. Dette var bare at innfall fra min side og skal jeg være helt ærlig så er det fordi salaten manglet noe når jeg tok bilder av den.

Det viste seg at ikke bare ble bildet hevet, men også salaten. Som du sikkert vet, er all krønsj, god krønsj. Og litt spicy, sprøe kikerter er aldri å forakte.

Og hva skal man så servere med en slik salat hører jeg deg spørre. Vel, jeg synes det er godt å spise som et måltid i seg selv. Helt opp i en beger med lokk og tatt med som en liten lunsj på jobb for eksempel.

Men, dette er også en super salat å servere som tilbehør til grillmat for eksempel. Alt fra kylling til koteletter til en god biff. Eller hvorfor ikke som tilbehør til burgeren?

Ja, og en ting til. Salaten blir bedre om den får stå litt, gjerne et døgn i kjøleskapet om mulig. Hvis ikke, spiser du den med en gang, den er fortreffelig da og.

Blomkålsalat med ristede kikerter

Glad i blomkål? Sjekk ut disse oppskriftene også :


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Blomkålsalat med ristede kikerter – 4-6 porsjoner

ingredienser
blomkålsalat
  • 1 mellomstor blomkål (ca. 600g)
  • 1 agurk, i terninger
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • ca. 200g cherrytomater, i terninger
  • en god håndfull frisk persille, finhakket
  • 1 ts frisk mynte, finhakket
dressing
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt, pepper
sprøstekte kikerter
  • en boks kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • salt, pepper, røkt paprika
fremgangsmåte

Blomkålsalat med ristede kikerter

Begynn gjerne med sprøstekte kikerter. Sett ovnen på 200°C. Hell laken av kikertene og skyll de med kaldt vann. Hell kikertene på en bakeplate og sett i varm ovn. Stek i 30 minutter.

Rør sammen olivenolje med litt salt, pepper og røkt paprika i en skål og hell de varme kikertene oppi. Vend kikertene i den krydrete oljen og hell de så tilbake på bakeplaten. Sett i varm ovn og stek i 10 minutter til.

Mens kikerten steker kan du lage salaten. Brekk blomkålen i buketter. Skjær de i litt mindre biter og ha de oppi en food processor. Kjør til blomkålen er finhakket.  Har du ikke food processor kan du finhakke blomkålen med kniv. Ha blomkålen i en bolle.

Skjær agurken på langs og skrap ut frøene med en skje. Skjær agurken i lang striper og så i terninger.

Skjær cherrytomater i to. Skjær disse på langs og så 2-3 ganger på tvers for å lage terninger.

Finhakk persille og mynte.

Ha agurk, tomater og urter i bollen med blomkålen.

Lag dressingen. Rør sammen med olivenolje og sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over salaten og rør sammen. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Legg salaten på et fat og topp med sprøstekte kikerter.

Blomkålsalat med ristede kikerter

 

Kommentarer

  • Reply Heidi 2. juni 2019

    Kjempegod salat. «Spritet» den opp med paprika og biter av grillet kylling. Blomkålris kommer til å bli brukt i mange salater denne sommeren, ønsker meg flere tips.

    • Reply Mat På Bordet 6. juni 2019

      Hei Heidi!
      Skal si du var raskt ute med å teste oppskriften – herlig!
      God idé å sprite den opp litt!
      Kommer flere sommersalater på bloggen, følg med 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »