Blomkålsalat med ristede kikerter er min variant av en lignende salat jeg spiste i USA for en uke siden. En blomkål tabbouleh er nok en riktigere beskrivelse av salaten, der ris eller bulgur er byttet ut med blomkålris.
Blomkålris har vært hett en stund og er ikke annet enn blomkål skjært eller hakket i så små biter at det ligner ris. Den er meget allsidig, er mild og god i smaken og kan brukes som her, i en salat.
Salaten jeg smakte på var ganske enkel, men god i all sin enkelhet. Jeg har gjort den litt sprekere, lagt til mer agurk, tomater og urter. En enkel dressing av sitronsaft og olivenolje er alt som trengs.
Ja, og så har jeg toppet salaten med sprøstekte kikerter. Dette var bare at innfall fra min side og skal jeg være helt ærlig så er det fordi salaten manglet noe når jeg tok bilder av den.
Det viste seg at ikke bare ble bildet hevet, men også salaten. Som du sikkert vet, er all krønsj, god krønsj. Og litt spicy, sprøe kikerter er aldri å forakte.
Og hva skal man så servere med en slik salat hører jeg deg spørre. Vel, jeg synes det er godt å spise som et måltid i seg selv. Helt opp i en beger med lokk og tatt med som en liten lunsj på jobb for eksempel.
Men, dette er også en super salat å servere som tilbehør til grillmat for eksempel. Alt fra kylling til koteletter til en god biff. Eller hvorfor ikke som tilbehør til burgeren?
Ja, og en ting til. Salaten blir bedre om den får stå litt, gjerne et døgn i kjøleskapet om mulig. Hvis ikke, spiser du den med en gang, den er fortreffelig da og.
Glad i blomkål? Sjekk ut disse oppskriftene også :
- sursøt blomkål
- pastagrateng med blomkål og purre
- spicy blomkålbiter
- helstekt curry blomkål
- blomkålburgere
- blomkålpai med løk
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Kjempegod salat. «Spritet» den opp med paprika og biter av grillet kylling. Blomkålris kommer til å bli brukt i mange salater denne sommeren, ønsker meg flere tips.
Hei Heidi!
Skal si du var raskt ute med å teste oppskriften – herlig!
God idé å sprite den opp litt!
Kommer flere sommersalater på bloggen, følg med 🙂
hilsen
ina