Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Eltefrie rugrundstykker med sesamfrø

Eltefrie rugrundstykker med sesamfrø

Jeg kjører på med nok en oppskrift på eltefrie rundstykker. Hils på eltefrie rugrundstykker med sesamfrø.

Herlig saftige rundstykker som er toppet med en rikelig mengde sesamfrø. Jeg elsker nemlig smaken av sesamfrø og er derfor meget spandabel av meg når jeg først skal bruke de.

Formen på disse er kanskje litt uvanlig, men er rett og slett en heldig konsekvens av lathet. Deigen ble nemlig bare formet til en noe flat pølse siden deigen er så våt. Den skjærte jeg bare i skiver som igjen ga disse avlange formene (se bilde lengre ned i oppskriften for å se hvordan deigen så ut). Jeg synes de var litt kule og la de rett ned i bakebrettet uten videre forming.

Det er selvsagt helt opp til deg om du vil gjøre det samme (være lat altså) eller om du vil gjøre litt ekstra innsats og forme de til litt finere runde rundstykker. Jeg synes, som du ser, at det ikke var nødvendig og jeg kan garantere at de smaker like nydelig.

Er du nysgjerrig på honningen i bildene så kan jeg fortelle deg at det er sommerhonning fra Hvile Bigård og at den er helt fantastisk. Jeg fikk kjøpt de av Lise, som er grafisk designer til alle bøkene mine (også den nyeste som kommer ut nå før jul) – det er hennes søster som driver bigården. Frister det så kan du bestille vis Facebook siden hennes. Eller kjøpe av Lise….

Eltefrie rugrundstykker med sesamfrø

Er du glad i eltefrie rundstykker kan jeg også anbefale følgende oppskrifter:

Eltefrie rugrundstykker med sesamfrø – 10 – 12 stykker

ingredienser
  • 300g hvetemel
  • 150g siktet rugmel, finmalt
  • 150g sammalt rugmel, grovmalt
  • 50g hvetekli
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ss flaksalt
  • 5 dl vann
fremgangsmåte

Ovn temp. 220º

Ha hvetemel, rugmel, tørrgjær og salt i en bakebolle (gjerne med lokk).

Tilsett vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken 8 – 20 timer.

Hell deigen over å på en melet flate og brett den et par ganger. Strø gjerne med litt mer mel om den er veldig klissete.

Rull deigen til en pølse og skjær av 10 -12 emner.

Sett rundstykkene på et bakebrett og la de hvile tildekket en halvtimes tid.

Eltefrie rugrundstykker med sesamfrø

Strø generøst med sesamfrø og sett i varm ovn.

Eltefrie rugrundstykker med sesamfrø

Stek i ca. 15 minutter til de har fått litt farge og er gjennomstekte.

Eltefrie rugrundstykker med sesamfrø

Rundstykkene kan gjerne fryses om de ikke skal spises med det samme.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »