Nøttebar med sjokoladetrekk lages med tre ingredienser – nøtter, dadler og sjokolade. That’s it!
Salt er valgfritt, og anbefales! Jeg har brukt hasselnøtter, men bruk gjerne andre nøtter eller en blanding av nøtter om du ønsker.
Det naturlige sukkeret i dadler sørger for god smak på selve baren. Dadlene er også limen som holder baren sammen – noe du raskt vil forstå når du begynner å plukke ut kjernen på dadlene og blir klissete på fingrene…
Litt avhengig av hvilke nøtter du bruker, vil jeg absolutt anbefale at du rister de først. Det får frem smaken og i hasselnøttenes tilfelle, løsner på skallet.
Nøttebar med sjokoladetrekk kan lages året rundt. De er kjekke å ha med på tur eller i matpakka som en liten ‘pick me up’. De er også gode å ha stæsjet i kjøleskapet (ja,de skal helst oppbevares kjølig) slik at du har noe godt å ty til når du har lyst på litt søtt.
Men, de egner seg også helt ypperlig som en liten gave, eller oppmerksomhet om du vil. Pakk inn formen med hele baren eller skjær den opp i ruter og legg de i cellofan poser. Gjerne med et pent sløyfe og en hyggelig hilsen.
Glad i slike små snacks? Sjekk gjerne ut disse oppskriftene også:
Hei! Kan disse fryses, tror du?
Hei Hanne
Den eneste måten er å prøve 😉
Sleng noen i frysen og sjekk de om en uke eller to.
Jeg tenker at et bør gå fint.
Kom gjerne med en tilbakemelding på hvordan det gikk.
hilsen
ina