Nøttebar med sjokoladetrekk med tre ingredienser

Nøttebar med sjokoladetrekk

Nøttebar med sjokoladetrekk lages med tre ingredienser – nøtter, dadler og sjokolade. That’s it!

Salt er valgfritt, og anbefales! Jeg har brukt hasselnøtter, men bruk gjerne andre nøtter eller en blanding av nøtter om du ønsker.

Det naturlige sukkeret i dadler sørger for god smak på selve baren. Dadlene er også limen som holder baren sammen – noe du raskt vil forstå når du begynner å plukke ut kjernen på dadlene og blir klissete på fingrene…

Litt avhengig av hvilke nøtter du bruker, vil jeg absolutt anbefale at du rister de først. Det får frem smaken og i hasselnøttenes tilfelle, løsner på skallet.

Nøttebar med sjokoladetrekk kan lages året rundt. De er kjekke å ha med på tur eller i matpakka som en liten ‘pick me up’. De er også gode å ha stæsjet i kjøleskapet (ja,de skal helst oppbevares kjølig) slik at du har noe godt å ty til når du har lyst på litt søtt.

Men, de egner seg også helt ypperlig som en liten gave, eller oppmerksomhet om du vil. Pakk inn formen med hele baren eller skjær den opp i ruter og legg de i cellofan poser. Gjerne med et pent sløyfe og en hyggelig hilsen.

Nøttebar med sjokoladetrekk

Glad i slike små snacks? Sjekk gjerne ut disse oppskriftene også:

Nøttebar med sjokoladetrekk med tre ingredienser – lager ca. 20 bars

ingredienser
  • 250g hasselnøtter
  • 250g dadler
  • 100g mørk sjokolade
fremgangsmåte

ovn temp. 180°C.

Rist hasselnøttene. Legg de på en stekeplate og sett i ovnen 10-15 minutter til skinnet løsner. La de avkjøle litt og ha de så i et rent kjøkkenhåndkle. Gni nøttene mot hverandre til skinnet faller av.

La hasselnøttene avkjøle helt.

Plukk stenen ut av dadlene mens nøttene rister.

Ha de avkjølte nøttene og dadlene i en food processor og kjør til nøttene er grovhakket og massen henger sammen. Du vil måtte stoppe og skrape ned innimellom.

Press massen jevnt ned i en form.

Nøttebar med sjokoladetrekk med tre ingredienser

Formen min måler ca. 25x20cm. Bruker du mindre form vil du få tykkere bars, bruker du større blir de tynnere.

Sett kjølig.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Hell sjokoladen over den avkjølte nøttebaren og fordel jevnt utover.

Nøttebar med sjokoladetrekk med tre ingredienser

Strø gjerne litt havsalt på toppen og la det avkjøle til sjokoladen stivner.

Nøttebar med sjokoladetrekk med tre ingredienser

Skjær så i ruter.

Nøttebar med sjokoladetrekk

Oppbevar gjerne nøttebar med sjokoladetrekk kjølig.

De holder godt, lenge.

Kommentarer

  • Reply Hanne 19. august 2020

    Hei! Kan disse fryses, tror du?

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2020

      Hei Hanne
      Den eneste måten er å prøve 😉
      Sleng noen i frysen og sjekk de om en uke eller to.
      Jeg tenker at et bør gå fint.
      Kom gjerne med en tilbakemelding på hvordan det gikk.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »