
Er du klar for sprøstekt kjøttdeig med korianderris?
For dette er ikke bare godt, men også raskt og enkelt å lage. Jeg har brukt kjøttdeig av svin, men kjøttdeig av kylling, lam eller storfe funker godt det og.
Kjøttet stekes og karamelliseres i (thai) fiskesaus og noe søtt. Jeg skriver noe søtt, for her kan du bruke brun sukker, honning, lønnesirup eller karamellsaus. Jeg brukte sistnevnte da jeg tilfeldigvis hadde det stående i kjøleskapet.
Kjøttet serveres med korianderris – ris stekt med litt løk og hvitløk, kokt i buljong og blandet med frisk koriander og litt limesaft. Agurk, peanøtter og en aldri så syrlig dressing hører med.
Sprøstekt kjøttdeig med korianderris kan servers varmt, lunkent eller kaldt som en salat. Med andre ord meget anvendelig.
Server i skåler eller fyll salatblader med ris og kjøttdeig og spis med hendene. Alltid litt gøy å spise middag med hendene vet du….

Dette er virkelig ukomplisert mat. Vil du gjøre det enda enklere kan du sløyfe korianderris og servere ‘vanlig’ ris eller nudler til. Dressingen bør du dog ha med, den er prikken over i’en.
Ha gjerne flere grønnsaker med også om du vil. Paprika hadde vært godt. Ris kan også erstattes med blomkålris for eksempel.
