Denne oppskriften på eltefri müslibrød er hentet fra den nye boken min Eltefri bakst (side 178). Et saftig, deilig brød fylt med godbiter. Hva disse godbitene skal være er litt opp til deg selv og dine preferanser. I dette brødet har jeg brukt en blanding av hasselnøtter, solsikkekjerner, tørket aprikos og tørkede blåbær. All slags nøtter, frø og tørket frukt er godt i brødet – bruk gjerne din egen kombinasjon.
Brødet er 53% grovt iht. grovhetskalkulatoren i tillegg til å være ekstra næringsrikt pga nøttene og frukten i brødet. Nøtter er fulle av sunne fettsyrer, proteiner, fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter, mens frukt tilfører enda flere viaminer, mineraler og fiber som er godt for fordøyelsen.
Men sett bort fra at dette er et godt og næringsrikt brød, så er den også utrolig god på smak. Bruk den gjerne i forbindelse med all slags pålegg og lag de beste blingsene.
Får du ikke spist opp brødet med det samme anbefaler jeg at du fryser den i skiver. Ta frem skiver av frysen ved behov og la de enten tine på benken eller legg de i brødristeren. Da får du samtidig ‘frisket’ de opp litt.
Müslibrød inngår i kapittelet hverdagsbrød, en av mange gode brød som passer til hverdagen. I boken finner du også oppskrifter på det jeg kaller for spesialbrød (betebrød, quinoabrød, potetbrød, og så videre) og masse deilig søt gjærbakst. Les gjerne omtale av boken her.
Forslag på alternativer til blåbær?
Rosiner
Tørker tranebær
Tørket eple (skjær opp i mindre biter)
Svisker (skjær opp i mindre biter)
❤️