Eltefri focaccia blir aldri feil. Dette myke, luftige brødet som du kan toppe med alt mulig og servere til det meste. Tenk tilbehør til salater, supper, gryteretter eller pastaretter.
Eller hva med å skjære den i store firkanter, dele den på langs og lage en deilig blings. Mange muligheter her som du skjønner.
Kjenner du til den eltefrie metoden så vet du hvor enkelt det er å lage eltefri focaccia. Man rører sammen en deig (det tar deg maks 5 minutter) så kan du forme den som focaccia og steke den dagen etter.
Jeg liker å lage deigen mange dager i forkant og la den heve først på benken, før jeg oppbevarer den videre i kjøleskapet. Deigen lager jeg i begynnelsen av uken for eksempel, og om jeg vet at jeg også skal lage pizza til helgen, så lager jeg nok til både pizza og focaccia. Den lange oppbevaringen gjør at deigen utvikler enda bedre smak. Og så er det jo så praktisk å ha deig i kjøleskapet som man bare kan forsyne seg av når man har lyst på focaccia, pizza, rundstykker, brød eller annet.
Når det gjelder topping på focaccia står du helt fritt til å toppe med det su måtte ønske eller det du ønsker å bruke opp (du har kanskje litt diverse rester som kunne passe). Mitt valg har vært inspirert av Italia, og denne focacciaen er derfor toppet med hvitløk, oliven, tomater og mozzarella. Jeg har laget en liten film som viser hvordan du gjør det her, håper det frister!
Og her kommer salgspitchen min, for om du ikke har den enda, så anbefaler jeg at du kjøper den nye boken min eltefri bakst om du synes eltefri baking høres spennende ut. Les mer om boken her. Bli gjerne medlem av facebook gruppen eltefri bakst uavhengig av om du har kjøpt boken eller ikke – og følg oss også gjerne på instagram.
Trenger du å overbevises om hvorfor det er lurt å bake eltefritt foreslår jeg at du leser dette innlegget (klikk her).
Hei og tusen takk for fantastiske oppskrifter! Jeg har endelig begynt å bake etter å ha kjøpt boka di 🙂 Lurte på om det er mulig å lage denne foccaciaen med speltmel eller med en miks av hvetemel og litt grovere mel? Takknemlig for svar! Mvh Julie
Hei Julie
Det kan du.
Oppskriften er veldig takknemlig, så du kan gjerne leke litt med hva slags mel du vil bruke.
Grovere mel vi trenge litt mer vann, tilpass gjerne mengde vann også om nødvendig 🙂
ina