
Brioche med bringebær – nok en deilig kake som ble til på impuls. Det er bare en av de herlig tingene med eltefri bakst – du trenger nødvndigvis ikke å ha en plan.
La meg forklare. Prinsippet er det samme som for eltefritt brød. Man rører sammen en deig (ingen elting altså) og lar den langtidsheve. Når det gjelder søt deig, så oppbevares den i kjøleskapet og kan stå der i opptil 4 dager før bruk. Det vil igjen si at du ikke trenger å bruke alt med en gang. For denne kaken brukte jeg halvparten av deigen, den andre halvparten ble brukt for denne langpannekaken med smuldretopping og syltetøy (anbefales!)
Eltefri bakst er altså en utrolig enkel metode til vellykket bakst. Men, ikke ta mitt ord for det. Spør noen som baker eltefritt eller les noen av innleggene i facebook gruppen eltefri bakst – eller sjekk instagram kontoen @eltefribakst.

Om ikke dette hadde vært den siste halvparten av deigen jeg hadde liggende, hadde det nok blitt flere varianter av denne kaken. Kanskje til og med bare en stor skolebolle med vaniljekrem i stedet for crème fraîche, og drysset med glasur og masse kokos når den var ferdig stekt.
Eller kanskje jeg skal bare røre sammen en deig til og ta gjærbaksten på sparket.
