Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Brioche med bringebær

Brioche med bringebær

Brioche med bringebær – nok en deilig kake som ble til på impuls. Det er bare en av de herlig tingene med eltefri bakst – du trenger nødvndigvis ikke å ha en plan.

La meg forklare. Prinsippet er det samme som for eltefritt brød. Man rører sammen en deig (ingen elting altså) og lar den langtidsheve. Når det gjelder søt deig, så oppbevares den i kjøleskapet og kan stå der i opptil 4 dager før bruk. Det vil igjen si at du ikke trenger å bruke alt med en gang. For denne kaken brukte jeg halvparten av deigen, den andre halvparten ble brukt for denne langpannekaken med smuldretopping og syltetøy (anbefales!)

Eltefri bakst er altså en utrolig enkel metode til vellykket bakst. Men, ikke ta mitt ord for det. Spør noen som baker eltefritt eller les noen av innleggene i facebook gruppen eltefri bakst – eller sjekk instagram kontoen @eltefribakst.

Brioche med bringebær

Om ikke dette hadde vært den siste halvparten av deigen jeg hadde liggende, hadde det nok blitt flere varianter av denne kaken. Kanskje til og med bare en stor skolebolle med vaniljekrem i stedet for crème fraîche, og drysset med glasur og masse kokos når den var ferdig stekt.

Eller kanskje jeg skal bare røre sammen en deig til og ta gjærbaksten på sparket.

Brioche med bringebær

Brioche med bringebær

ingredienser
1/2 av en brioche deig
fyll
  • ca. 150g crème fraîche
  • frosne brinebær
  • pistasjnøtter, grovhakket
  • perlesukker
  • melk eller egg til pensling
fremgangsmåte

Ovn temp 200°C

En rund kakeform, 25cm diam. Bruker du mindre form får du høyere bunn (og lengre steketid).

Lag deigen etter oppskriften som du finner her (eller i boken min, Eltefri bakst på side 50)

Bruk halvparten av deigen og form den til en sirkel som passer kakeformen din i størrelse.

Legg den i kakeformen, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.

Brioche med bringebær

Lag hull i deigen. Jeg brukte en saltbøsse til dette.

Brioche med bringebær

Fyll hullene med crème fraîche,

Brioche med bringebær

og topp med bær. Pensle deigen med melk eller egg (dette kan du også gjøre før du lager hull) og strø med grovhakkede pistasjnøtter og perlesukker.

Brioche med bringebær

Sett kaken i varm ovn og stek i ca. 15 minutter.

Brioche med bringebær

Ta kaken ut av formen og la den avkjøle. Dryss gjerne med litt melis for å gjøre den enda finere.

Brioche med bringebær

Spis gjerne halvlunken eller helt avkjølt.

Brioche med bringebær

Tips: erstatt crème fraîche med vaniljekrem for en enda søtere variant. Og jeg trenger sikkert ikke å fortelle deg at du kan bruke hva du vil av bær og nøtter, om bringebær og pistasjnøtter ikke er din greie.

Brioche med bringebær

Husk også at du har bare brukt halvparten av deigen din. Lag noe godt med den andre halvparten!

Brioche med bringebær

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »