KANELBOLLEVAFLER – kanelboller stekt i vaffeljern!!

KANELBOLLEVAFLER

Ja, du leste riktig – KANELBOLLEVAFLER – kanelboller stekt i vaffeljern, rett og slett.

Dette var en stor hit i sommer når jeg først publiserte dette på Instagram og i stories. Det tok helt av kan du si – både hjemme hos oss og hos dere.

Det er så enkelt som å lage kanelboller og i stedet for å steke de i ovnen, så steker du de i vaffeljern. Men, det har dukket opp så mange spørsmål underveis at jeg tenkte at det var lurt å svare her.

Kanelbollevafler

Hvilken oppskrift bruker du?

Jeg bruker en oppskrift fra den nye boken min Eltefri bakst på eltefrie kanelboller. Du kan også bruke en ‘vanlig’ kanelbolle oppskrift – denne for eksempel – men når vi først skal gjøre det lettvint er det ingenting som slår en eltefri deig, fordi…..

  • deigen trenger ikke å eltes, dvs at du ikke trenger en kjøkkenmaskin og du trenger heller ikke å ta i deigen om det ikke er din ‘greie’.
  • deigen er utrolig lett å lage – du rører sammen det tørre, heller oppi det våte og rører igjen.
  • når deigen er laget kan du sette den i kjøleskapet. Der kan du oppbevare den 4-5 døgn.
  • ta frem deigen (eller en del av deigen) når du har tid eller lyst på boller, fyll og form og du er klar for å steke kanelboller i vaffeljernet.

Sjekk ut videoen ⬇️⬇️⬇️

Må kanelbollen etterheves?

Min erfaring er at det er lite forskjell om den etterheves eller ikke.

Form deigen til kanelboller og sett direkte i vaffeljernet. Om det ikke passer med din tidsplan, legg et rent kjøkkenhåndkle over og la de etterheve.

Les også lengre nede om hvordan du kan fryse ustekte kanelboller…

Kanelbollevafler

Jeg har ikke belgisk vaffeljern – kan jeg bruke vanlig vaffeljern?

Ja!! Det kan du. Jeg har testet begge, begge funker fint.

Hvor lenge steker jeg kanelbollen i vaffeljernet?

Jeg stekte ca. 3 minutter i vaffeljernet mitt, men det vil variere alt ettersom hva slags vaffeljern du har. Gjør som du gjør når du steker vanlige vafler – kjør en test kanelbollevaffel først. Så kan du regulere tid og varme alt ettersom hvordan resultatet blir.

Kanelbollevafler

Hvordan smaker kanelbollervafler?

Helt sinnsykt godt! He, he…

De er sprø på utsiden, sukkeret karamelliserer noen steder, og myke på innsiden. River du de kan du se ringene med kanelfyllet (se bildet over).

Hvorfor skal jeg steke kanelboller i vaffeljernet?

Jeg gjorde det for gøy! Hvis ikke det er grunn nok, så har jeg selvsagt noen flere…

  • har du ikke tilgang til ovn, kan du fortsatt steke kanelboller.
  • det er superpraktisk med kanelbollevafler – lette å ha med på tur og enkel å varme opp igjen – bare putt de i brødristeren.
  • det åpner for nye måter å servere kanelboller på! Ta en kanelbollevaffel, topp med iskrem og bær og server til dessert for eksempel. Eller server med bær og yoghurt til frokost.
Kanelbollevafler

Kan jeg fryse kanelbollevafler?

Ja, det kan du – frys de etter at du har stekt de

ELLER

frys de ustekt! Form til kanelboller, sett de på et brett og sett brettet i frysen. Når kanelbollene er frosne kan du legge de i en pose slik at du får litt bedre plass i frysen igjen.

La de frosne kanelbollene tine på benken (det tar ca. en halvtime) før du steker de i vaffeljernet.

Hvordan rengjør jeg vaffeljernet?

Du kan gjerne tørke opp litt underveis med kjøkkenpapir.

Hell gjerne også litt vann i vaffeljernet (mens det fortsatt er varmt), bruk oppvaskbørste og tørkepapir for å tørke opp.

Så til slutt anbefaler jeg at du lager en vaskevaffel. Bland 1 dl vann med 2 dl mel og 4 ss salt (dette gir deg 2 vafler). Hell røren i vaffeljernet og stek til gyllen. Kast vaffelen. Stek en til om nødvendig.

Kan jeg ha glasur på kanelbollevaflene?

Såklart du kan!

Du kan også ha lønnesirup over om du server de som en vaffel, eller honning, eller sjokoladesaus, eller en klatt smør på en fortsatt varm vaffel slik at den smelter. Gjør akkurat som du vil!

Lag en kanelbollesandwich eller et tårn med kanelbollevafler og server det til fest om du vil – her er det absolutt fritt fram!

Er det noe du ikke har fått svar på?

Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet!

Og om du skulle lage kanelbollevafler bruk #kanelbollevafler på Instagram så tar jeg en tit!!

Jeg gleder meg å se en hel haug med kanelbollevafler!!

Kommentarer

  • Reply TORDIS 5. oktober 2020

    Så at du kjevlet ut til bolle no. Fikk ikke opp video for å begynne med.

  • Reply TORDIS 5. oktober 2020

    Har du sukker , kanel og smør i røren til kanelvaffelen ?

  • Reply Winnie Holsten 5. oktober 2020

    Hvor er oppskriften,må jeg kjøpe boka for å få den?

    • Reply Mat På Bordet 5. oktober 2020

      Hei Winnie – jeg vil jo selvsagt at du kjøper boken, men jeg har lenket til en annen oppskrift i innlegget som du kan bruke også.
      hilsen
      ina

  • Reply Hege Leren-Søilen 2. oktober 2020

    Må de stå natten over? Fikk lyst på nåååå

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2020

      Hei Hege
      Det er best at deigen står noen timer i kjøelskapet ja, men kan du ikke vente så kan du ikke vente 🙂
      Lykke til!

  • Reply E 1. oktober 2020

    Ser ikke noe merking for reklame her?

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2020

      Ikke noe merking av reklame her, for det er ingen reklame.
      Men litt nysgjerrig, hva trodde du at jeg reklamerte for her?
      ina

      • Reply E 3. oktober 2020

        Du reklamerer jo for egen bok? Også med link. Det skal merkes, til info.

        • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2020

          Aha, jeg skjønner.
          Jeg har vært i kontakt med Forbrukertilsynet vedr. markedsføring av boken min i en tidligere anledning og fikk medhold at det ikke måtte merkes som reklame.
          Det mener jeg gjelder her også.
          ina

  • Reply Ruth Lein 1. oktober 2020

    Heisann.
    Tror du det går an å bruke vaffeljern og bålpanne?
    Fikk innmari lyst til å prøve det i helga.

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2020

      Hei Ruth
      Det vil jeg si var absolutt verdt et forsøk.
      Jeg ville dog vært litt forsiktig. Noe av kanelfyllet renner ut under steking, det kan ta raskt fyr (fett).
      Prøver du, så fortell meg gjerne hvordan det gikk 🙂

      hilsen
      ina

  • Reply Jon 30. september 2020

    Hei! Jeg finner ikke oppskrift på siden her, er det ikke meninga?

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2020

      Hei Jon
      Oppskriften til den eltefrie varianten finner du i den nye boken min Eltefri bakst eller du kan bruke en ‘vanlig’ kanelbolleoppskrift.
      Begge er lenket til i innlegget, du må bare klikke på lenken.

      • Reply Jon 2. oktober 2020

        Takk for svar

        • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2020

          Bare hyggelig 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »