Her har du den – en superenkel curry suppe med kyllingkjøttboller! Ja, for det var det jeg lovte dere etter at jeg postet oppskriften på kyllingkjøtboller forrige uke!! Og av og til, hender det at jeg holder det jeg lover…
Kyllingkjøttbollene lager du raskt, men jeg håper selvsagt at du allerede har laget de og at du kan bare plukke de frosne fra frysen og ha de oppi suppen. Der trenger de sikkert ikke mer enn 10-15 minutter før de er tinte og gjennomvarme.
Er du flink til å planlegge og vet at du skal lage dette til middag neste dag, kan du ta kyllingkjøttbollene ut av frysen og legge de i kjøleskapet kvelden før. Da trenger de bare 5 minutter i suppen før de er serveringsklare.
Her ser du forresten hva jeg lagde med kyllingkjøttbollene forrige uke – en nydelig suppe av kyllingkraft og grønnsaker servert over risnudler.
Denne curry suppen er like enkel – løk og hvitløk freses fort i litt olje før jeg tilsetter curry paste og lar det steke litt for å frigjøre alle de gode smakene. Så heller jeg på kraft og kokosmelk før jeg smaksetter med litt fiskesaus, salt og limesaft.
Da er suppen klar for annet godt – grønnsaker og kyllingkjøttboller.
Når det gjelder grønnsaker kan du bruke det du har. Dette er en ypperlig anledning til å bruke opp litt diverse grønnsaksrester. Jeg hadde for eksempel en liten paksoi og en halv pose spinat som jeg gjerne ville bruke opp. De gikk selvsagt i suppen. Jeg sorterte også gjennom en liten pose med sukkererter som jeg glemte jeg hadde og brukte de som fortsatt kunne brukes.
Det eneste du skal tenke på er koketid. Noen grønnsaker trenger lengre koketid – gulrøtter, brokkoli – og andre mindre – paksoi, spinat….
Jeg liker mine grønnsaker al dente, dvs at de fortsatt har litt bit. Grønnsaker kokes derfor ikke lenge i suppen, noen går til og med i suppen like før servering (spinat og paksoi f.eks. ). Mitt råd er derfor å få en oversikt over hvilke grønnsaker du skal ha i suppen og ha det i oppi i puljer alt ettersom hvor lang koketid du ønsker å gi de.