Spicy kyllingkjøttboller – servert i enkel suppe med mini paksoi

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Spicy kyllingkjøttboller er enkle å lage og kan serveres på mange forskjellige måter. Her har jeg for eksempel lagt de oppi en enkel suppe med risnudler og mini paksoi som jeg tilfeldigvis fant i butikken i dag.

Paksoi (kan også kalles for Pak Choy) er ikke alltid like tilgjengelig, men om du får tak i det, kjøp det! Det er en utrolig nydelig grønnsak som ofte brukes i det asiatiske kjøkkenet og har en mild kålsmak. Finner du det ikke i butikken anbefaler jeg en tur innom innvandrerbutikken.

Frister ikke suppe, smaker kyllingkjøttbollene også godt i en curry eller i en salatwrap som her for eksempel. Det kan godt hende det kommer flere oppskrifter her på bloggen der jeg bruker disse kjøttbollene, for de er jammen gode!

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Kyllingkjøttbollene er laget av kyllingkjøttdeig. Økologisk kyllingkjøttdeig er dessverre fortsatt litt vanskelig å få tak i men kan bestilles hos dyrket.no og kolonial.no. Tenker du kyllingvelferd når du handler kylling kan du også handle kyllingkjøttdeig fra Solvinge som kan kjøpes på Rema 1000.

Lyst på flere oppskrifter med kylling – ta en titt her:

Spicy kyllingkjøttboller – servert i enkel suppe med mini paksoi – lager ca. 30 kjøttboller

ingredienser
Kyllingkjøttboller
  • 800g kyllingkjøttdeig
  • 30g fersk ingefær
  • 3 sjalottløk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 1 grønn chili
  • en stor bunt frisk koriander (se bilde)
  • 2 ss soyasaus
Suppe (til 4 porsjoner)
  • 2 liter kyllingkraft
  • 4 cm fersk ingefær
  • sukker og salt
  • 250g risnudler
Garnityr
  • lime
  • chili i fine skiver
  • vårløk i fine skiver
  • frisk koriander
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Lag kjøttbollene.

Skrell ingefær, hvitløk og løken. Skyll frisk koriander.

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Grovhakk alt, ha oppi en food processor

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

og kjør til alt er relativt finhakket.

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Ha dette, kyllingkjøttdeig og soyasaus i en bolle

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

og bland til du har en fin blanding.

Knip av en liten bit og stek i stekepanne. Smak. Juster med mer soyasaus (eller andre ingredienser) om du ønsker.

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Form farsen til kjøttboller. Farsen er klissete, porsjoner gjerne med en iskremskje og form.

Sett kjøttbollene på en stekeplate

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

og sett i varm ovn. Stek i 12- 15minutter avhengig av størrelse.

Ønsker du litt farge på kjøttbollene kan du gjerne steke med grillfunksjon.

La kjøttbollen avkjøle helt før du ev. fryser de.

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Lag suppen

Skjær ingefær i større biter og knus de litt. Ha kraft og ingefær i en gryte og kok opp.

La det småkoke en 15 minutters tid. Fisk ut ingefæren og smak til med litt sukker og salt.

Kok risnudler iht pakkens anvisninger.

Skjær stilken til paksoi i skiver og ha oppi suppen sammen med så mange kjøttboller som du ønsker. Jeg regner 3-4 kyllingkjøttboller per person. La det småkoke 5-10 minutter eller til kjøttbollene er gjennomvarme.

Er kyllingkjøttbollene frosne kan det hende at de trenger litt mer tid – vent da med å ha oppi paksoi.

Tilsett resten (de grønne bladene) av paksoi.

Fordel risnudler i skåler og fyll på med suppe.

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Pynt med vårløk og frisk koriander.

Server med lime, skivet chili og/eller chiliolje.

Spicy kyllingkjøttboller - servert i enkel suppe med mini paksoi

Jeg liker best å spise suppen med skje og pinner.

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Anne Lise Sunde Karakachev 26. november 2020

    Sikkert veldig godt Denne skal jeg prøve!

    • Reply Mat På Bordet 30. november 2020

      Hyggelig å lese at det frister 🙂

  • Reply Jeanette 11. november 2020

    Hei jeg laget den igår, smakte helt nydelig, falt i smak hos familien også, er ikke siste gang jeg laget den. Skal også prøve den i thai red curry style som du laget igår.

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2020

      Skal si du var kjapt ute med å teste oppskriften – herlig!
      Hyggelig å høre at det smakte, og ja, prøv også curry varianten.
      To forskjellig supper, men gode begge to 🙂
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »