Spicy kyllingkjøttboller – servert i enkel suppe med mini paksoi
4 kommentarer
Spicy kyllingkjøttboller er enkle å lage og kan serveres på mange forskjellige måter. Her har jeg for eksempel lagt de oppi en enkel suppe med risnudler og mini paksoi som jeg tilfeldigvis fant i butikken i dag.
Paksoi (kan også kalles for Pak Choy) er ikke alltid like tilgjengelig, men om du får tak i det, kjøp det! Det er en utrolig nydelig grønnsak som ofte brukes i det asiatiske kjøkkenet og har en mild kålsmak. Finner du det ikke i butikken anbefaler jeg en tur innom innvandrerbutikken.
Frister ikke suppe, smaker kyllingkjøttbollene også godt i en curry eller i en salatwrap som her for eksempel. Det kan godt hende det kommer flere oppskrifter her på bloggen der jeg bruker disse kjøttbollene, for de er jammen gode!
Kyllingkjøttbollene er laget av kyllingkjøttdeig. Økologisk kyllingkjøttdeig er dessverre fortsatt litt vanskelig å få tak i men kan bestilles hos dyrket.no og kolonial.no. Tenker du kyllingvelferd når du handler kylling kan du også handle kyllingkjøttdeig fra Solvinge som kan kjøpes på Rema 1000.
Lyst på flere oppskrifter med kylling – ta en titt her:
Spicy kyllingkjøttboller – servert i enkel suppe med mini paksoi – lager ca. 30 kjøttboller
ingredienser
Kyllingkjøttboller
800g kyllingkjøttdeig
30g fersk ingefær
3 sjalottløk
2-3 hvitløksfedd
1 grønn chili
en stor bunt frisk koriander (se bilde)
2 ss soyasaus
Suppe (til 4 porsjoner)
2 liter kyllingkraft
4 cm fersk ingefær
sukker og salt
250g risnudler
Garnityr
lime
chili i fine skiver
vårløk i fine skiver
frisk koriander
fremgangsmåte
Ovn temp. 200°C.
Lag kjøttbollene.
Skrell ingefær, hvitløk og løken. Skyll frisk koriander.
Grovhakk alt, ha oppi en food processor
og kjør til alt er relativt finhakket.
Ha dette, kyllingkjøttdeig og soyasaus i en bolle
og bland til du har en fin blanding.
Knip av en liten bit og stek i stekepanne. Smak. Juster med mer soyasaus (eller andre ingredienser) om du ønsker.
Form farsen til kjøttboller. Farsen er klissete, porsjoner gjerne med en iskremskje og form.
Sett kjøttbollene på en stekeplate
og sett i varm ovn. Stek i 12- 15minutter avhengig av størrelse.
Ønsker du litt farge på kjøttbollene kan du gjerne steke med grillfunksjon.
La kjøttbollen avkjøle helt før du ev. fryser de.
Lag suppen
Skjær ingefær i større biter og knus de litt. Ha kraft og ingefær i en gryte og kok opp.
La det småkoke en 15 minutters tid. Fisk ut ingefæren og smak til med litt sukker og salt.
Kok risnudler iht pakkens anvisninger.
Skjær stilken til paksoi i skiver og ha oppi suppen sammen med så mange kjøttboller som du ønsker. Jeg regner 3-4 kyllingkjøttboller per person. La det småkoke 5-10 minutter eller til kjøttbollene er gjennomvarme.
Er kyllingkjøttbollene frosne kan det hende at de trenger litt mer tid – vent da med å ha oppi paksoi.
Hei jeg laget den igår, smakte helt nydelig, falt i smak hos familien også, er ikke siste gang jeg laget den. Skal også prøve den i thai red curry style som du laget igår.
Skal si du var kjapt ute med å teste oppskriften – herlig!
Hyggelig å høre at det smakte, og ja, prøv også curry varianten.
To forskjellig supper, men gode begge to 🙂
ina
Sikkert veldig godt Denne skal jeg prøve!
Hyggelig å lese at det frister 🙂
Hei jeg laget den igår, smakte helt nydelig, falt i smak hos familien også, er ikke siste gang jeg laget den. Skal også prøve den i thai red curry style som du laget igår.
Skal si du var kjapt ute med å teste oppskriften – herlig!
Hyggelig å høre at det smakte, og ja, prøv også curry varianten.
To forskjellig supper, men gode begge to 🙂
ina