Dette er brownies som er så saftige og gode at jeg har skjært den opp i ganske små biter. Det er nemlig noe konfektaktig over de rett og slett. Og det er jo ikke en dum ting vel?
Det er ingen hokus pokus med disse brownies – masse smør, sjokolade og sukker som seg hør og bør. Men jeg har lagt til 2 ingredienser som gjør at disse brownies blir litt spesielle og får noe julaktig over seg.
Jeg har nemlig tilsatt mincemeat. Ikke minced meat, altså kjøttdeig, om det var det første du tenkte. Nei, mincemeat. En engelsk fruktblanding som brukes i mince pies – en tradisjonsrik julebakst i England.
Oppskriften på mincemeat finner du i gårdagens innlegg her. Der finner du også oppskriften på eltefrie snurrer fylt med mincemeat. De kan jeg også varmt anbefale!
Mincemeat er enkelt å lage og kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Lag gjerne mince pies eller snurrer eller brownies. Eller alle. Du får mer enn nok mincemeat ut av oppskriften – nok faktisk til å kunne gi bort noen glass. Det er jo tross alt alltid hyggelig å kunne gi noe selvlaget til jul.
Lurer du nå på hva den andre ingrediensen er som gjør disse brownies spesielle? Et par skjeer portvin! Dette kan du sløyfe om du vil ha en alkoholfri variant. Og har du ikke portvin kan du gjerne bruke annen brennevin – konjakk for eksempel.
Disse brownies holder lenge såfremt du pakker de inn i en tett boks og holder de kjølig. Du kan saktens gi de bort til jul også når jeg tenker meg om.