Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

Nydelige brownies med julesmaker

Dette er brownies som er så saftige og gode at jeg har skjært den opp i ganske små biter. Det er nemlig noe konfektaktig over de rett og slett. Og det er jo ikke en dum ting vel?

Det er ingen hokus pokus med disse brownies – masse smør, sjokolade og sukker som seg hør og bør. Men jeg har lagt til 2 ingredienser som gjør at disse brownies blir litt spesielle og får noe julaktig over seg.

Jeg har nemlig tilsatt mincemeat. Ikke minced meat, altså kjøttdeig, om det var det første du tenkte. Nei, mincemeat. En engelsk fruktblanding som brukes i mince pies – en tradisjonsrik julebakst i England.

Oppskriften på mincemeat finner du i gårdagens innlegg her. Der finner du også oppskriften på eltefrie snurrer fylt med mincemeat. De kan jeg også varmt anbefale!

Mincemeat er enkelt å lage og kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Lag gjerne mince pies eller snurrer eller brownies. Eller alle. Du får mer enn nok mincemeat ut av oppskriften – nok faktisk til å kunne gi bort noen glass. Det er jo tross alt alltid hyggelig å kunne gi noe selvlaget til jul.

Lurer du nå på hva den andre ingrediensen er som gjør disse brownies spesielle? Et par skjeer portvin! Dette kan du sløyfe om du vil ha en alkoholfri variant. Og har du ikke portvin kan du gjerne bruke annen brennevin – konjakk for eksempel.

Disse brownies holder lenge såfremt du pakker de inn i en tett boks og holder de kjølig. Du kan saktens gi de bort til jul også når jeg tenker meg om.

Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

ingredienser
  • 125g smør eller margarin
  • 150g mørk sjokolade*
  • 3 egg
  • 200g brunt sukker
  • 50g kakao
  • 100g hvetemel
  • 2ss portvin
  • 250g mincemeat**
fremgangsmåte

*jeg brukt Dronning sjokolade

**lag det selv – oppskriften finner du her. 

Ovn temp. 180°C

En liten form ca. 20x25cm, kledd med bakepapir

Smelt smør/margarin i en kjele.

Trekk fra varmen og legg grovhakket sjokolade oppi. La sjokoladen smelte og rør det så sammen. La det avkjøle noe.

Pisk en tykk eggedosis av egg og sukkeret. Dette tar gjerne 5-10 minutter med en håndmikser.

Pisk inn sjokoladeblandingen.

Sikt hvetemel og kakao sammen og ha dette oppi røren.

Brett det inn med en stor sleiv eller skje.

Rør inn portvinen og mincemeat.

Hell røren i formen og sett i varm ovn. Stek i ca. 40 minutter til kaken er gjennomstekt.

Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

La kaken avkjøle i formen.

Om den ikke skal spises med det samme kan kaken dekkes med folie og oppbevares i kjøleskapet.

Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

Bruk en skarp kniv til å skjære kaken i brede strimler på tverrs og skjær disse så opp i ruter.

Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

Server brownies ruter på et fat og kos dere.

Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

Her ser du hva jeg mener at de nesten kunne være betegnet som konfekt.

Nydelige brownies med julesmaker (nesten konfekt)

Og smaken er helt upåklagelig. Dyp sjokoladesmak og mincemeat overraskelser i hver bit.

Yum!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »