Raske, enkle kanelstenger – perfekt til kaffen/kakaoen

Raske, enkle kanelstenger - perfekt til kaffen (eller kakaoen)

Raske, enkle kanelstenger er helt perfekt tilbehør til en kopp kaffe, te eller kakao.

Det beste av alt – de er så raske og enkle å lage at du kan ha de ferdig på en halvtime. Helt nystekte, kanelstenger klare for hva du nå enn skal ha i koppen din.

Som med ostestenger er kanelstenger laget med butterdeig. Den finner du i frysedisken på litt større matbutikker. Har ikke butikken det i sortimentet, kan du spørre kjøpmannen å ta det inn.

Jeg skulle ønske at man kunne kjøpe butterdeig fra bakeriet. Hadde ikke det vært en idé! Ordentlig fersk butterdeig laget med smør – nam!

Men, den frosne alternativet er slettes ikke dumt og når den da også får godt med sukker og krydder strødd over seg før steking, ja, da blir de ordentlig gode.

Kanelstengene kan fort gjøres om til pepperkakestenger ved å tilsette 1/2 ts malt nellik og 1 ts malt ingefær til sukkerblandingen.

Kanelstengene gjør seg også veldig godt som spiselige gaver. Pakk de inn i cellofanposer med en sløyfe så har du en original, hjemmelaget gave til de du har kjær.

Raske, enkle kanelstenger - perfekt til kaffen (eller kakaoen)

Oppskriften lager ca. 50 stenger. Vil du ikke lage så mange med en gang, kan du ta 3 plater ut av butterdeigpakken og legge de til tining. Resten kan du legge tilbake til frysen for en senere anledning.

Raske, enkle kanelstenger – perfekt til kaffen (eller kakaoen) – ca. 50 stenger

ingredienser
  • en pakke frossen butterdeig (450g)*
  • 5 ss brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • egg til pensling
fremgangsmåte

Ovn temp. 220°C.

Ta butterdeigen ut av frysen og legg platene på kjøkkenbenken for tining.

Bland brunt sukker med kanel (og annet krydder om du skal lage pepperkakeblanding for eksempel – se innledningen).

Pensle en plate med egg når den er tint og strø generøst med sukkerblandingen.

Legg en ny plate på toppen, pensle med egg og strø med sukkerblanding.

Legg en plate til på toppen, press godt ned og kjevl platene til ca. 3 ganger opprinnelig lengde.

Pensle toppen med egg og strø med sukkerblanding.

Bruk kjevle til å presse sukkerblandingen ned i butterdeigen.

Skjær butterdeigen i smale strimler og tvist til stenger.

Legg stengene på et stekebrett kledd med bakepapir.

Er det varmt kan stengene gjerne settes kjølig før de skal stekes.

Pensle partiene uten sukkerblanding med egg og sett stekebrettet i varm ovn.

Mens stengene steker kan du lage stenger av resten av butterdeig platene.

Raske, enkle kanelstenger - perfekt til kaffen (eller kakaoen)

Stek stengene i ca. 10 minutter midt i ovnen.

Hold gjerne et øye med de – sukkeret kan fort bli brent (noen liker det da…..)

Raske, enkle kanelstenger - perfekt til kaffen (eller kakaoen)

La stengene avkjøle på rist.

Server med noe godt å drikke til.

Raske, enkle kanelstenger - perfekt til kaffen (eller kakaoen)

Kanelstenger kan oppbevares i tett boks, eller pakk de inn i cellofan og gi de bort.

Kos deg!

Kommentarer

  • Reply Vanessa Langhelle 23. desember 2020

    Disse var kjempe gode. Skikkelig godt med en kopp kaffe.

    • Reply Mat På Bordet 2. januar 2021

      Helt enig – de er farlig gode og perfekt til noe varmt å drikke om det er kaffe (meg) eller kakao (barna).
      ina 🙂

  • Reply Hilde Hansen 18. desember 2020

    Hei!
    Det så veldig godt og lettvint ut! Hvor lenge er de holdbare i en tett boks? Og blir de crispy..?

    Hilsen Hilde

    • Reply Mat På Bordet 20. desember 2020

      Hei Hilde
      Nå har de bare vart i 4 dager her før de alle ble spist ….
      Fortsatt crispy etter 4 dager i hvert fall.
      Ser ikke noe problem med å gi de en raske runde i varm ovn om du vil friske de litt opp 😉
      hilsen
      ina

  • Reply Anette 17. desember 2020

    Kan man bruke noe annet enn egg?

    • Reply Mat På Bordet 20. desember 2020

      Hei Anette
      Du kan pensle med melk, eller smør eller margarin.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »