Eltefritt betebrød fra boken min Eltefri bakst er et av brødene jeg liker å diske opp med i forbindelse med promotering av boken. Du vet, den gang det var mulig å holde events…
Det ble det dessverre fort slutt på med ankomsten av Covid, men jeg rakk i hvert fall å dele ut en god del smaksprøver. Responsen var stort sett det samme. Nysgjerrighet først, en snev av skepsis og så en aha. Gjerne etterfulgt med ‘jøss’, ‘kan jeg få en til’, ‘hvordan lagde du den’….. Det var like morsomt hver gang.
I tillegg til den spennende fargen har nemlig brødet et fantastisk smaksbilde. Litt jordaktig synes jeg er den beste måten å beskrive smaken på, men ikke overveldende. Brødet passer utmerket som tilbehør til supper, salater og gryteretter i tillegg til å være en helt super brød til blingser.
Og så er brødet en snakkis. Du kan nemlig ikke unngå å få kommentarer når du setter dette brødet på bordet, eller åpner matpakken din med rødt brød.
Brødet er like enkelt å lage som alle andre eltefrie brød. Væske byttes ut med betejuice (kjøpt, men du kan selvsagt også presse din egen) men ellers er det ganske rett fram. Deigen får en enda mer fantastisk farge enn det nystekte brødet (se bilder av den lenger nede) og er en fryd å røre sammen.
Jeg elsker valnøtter i brødet – for smak og krønsj. Disse kan sløyfes om du ønsker. Brødet kan også gjerne stekes som rundstykker, eller hva med en rød baguette? Eller røde hamburgerbrød? De forskjellige stekemetodene er forklart i boken.
Har du ikke boken (enda) får du oppskriften på betebrødet her. Jeg anbefaler virkelig at du prøver den! Har du boken finner du oppskriften på side 202.
Selv satser jeg på å kunne servere flere smaksprøver så snart det blir mulig igjen!
Fantastisk godt brød!
Hvordan tror du det blir med Gulrotjuice istedenfor Betejuice?
VH Irene
Been there, done that Irene 🙂
Sjekk ut oppskriften her: https://matpaabordet.no/2021/09/10/eltefritt-gulrotbrod-med-havre-eller-oransjbrod/
Eller søk gulrotbrød på bloggen.
Og ja, den blir fantastisk god den og!
hilsen
ina
Helt nydelig brød! Barna elsket det!
Hei Ina!
Laget dette og det ble fantastisk!! Men… det ble helt flatt på toppen.
Det hhevet masse, men det fløt utover først og opp etterpå i stedet for bare opp. Så det ble perfekt inni, men så ikke like stilig ut utenpå. Ke gjær eg gale?
Hei Karen!
Hmm, vanskelig å si – må innrømme at jeg ikke har vært bort i det problemet før…
Kan det hende at gryta di var for liten?
Eller kanskje du ikke stekte den i gryta?
Det høres i alle tilfeller ut som om deigen din var for løs og at a.den skulle hatt litt mer mel eller b.trengtes å brettes mer for å bygge en struktur.
Godt at smakte da!
ina