Eltefritt gulrotbrød med havre – eller oransjbrød..

Eltefritt gulrotbrød med havre og solsikkekjerner

Eltefritt gulrotbrød er saftig, godt og en sikker vinner. For ikke å snakke om, oransj.

Da jeg holdt på med å utvikle nye oppskrifter på eltefritt brød her på bloggen for ørten år siden, gikk jeg blant annet inn for å lage fargerike brød. Det vil si brød i forskjellige farger.

Den som ble mest vellykket den gangen var et gulrotbrød med gresskarkjerner som du også finner oppskrift på her.

Her er en annen variant, med havre. Det den har til felles med første variant er at den er like fargerik og saftig som den første. Jeg kan dog dessverre ikke fortelle deg hvilken som er best, for jeg elsker begge to.  

Har du fått med deg at jeg har skrevet en hel bok om Eltefri Bakst? Les gjerne mer om den (og hva andre synes om den) her. Her finner du en hel bok med eltefrie oppskrifter både på brød og søt gjærbakst. Bli også gjerne med i Facebook gruppen Eltefri Bakst for å dele erfaringer. Her vil du også kunne stille spørsmål eller bare vise frem hva du har laget 🙂

eltefri bakst

Lurer du på hva annet du kan lage med gulrøtter – ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Eltefritt gulrotbrød med havre – eller oransjbrød..

ingredienser
  • 100g havregryn
  • 50g havrekli
  • 500g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ss flaksalt
  • 500 ml gulrotjus *
fremgangsmåte

Eltefritt gulrotbrød med havre og solsikkekjerner

 

*lag gjerne saften selv fra om du har en jusmaskin, eller kjøp ferdig. Jeg kan anbefale den fra Helios som gir både god smak og vidunderlig farge til brødet. Drikk det du får til overs.  

 

Ovn 250 °C/200 °C 

En ildfast gryte eller form med lokk som rommer ca. 4 liter 

 

Rør sammen havregryn, havrekli, hvetemel, tørrgjær og flaksalt i en stor bolle (gjerne med lokk). Hell i gulrotjuicen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 12–20 timer. 

Ha deigen over på et stykke bakepapir strødd med mel. Brett deigen innover seg selv noen ganger. Dryss med mel om den er veldig klissete. Legg deigen med brettsiden ned og dekk den til igjen. 

La deigen heve videre i 2 timer. Sett den tomme gryten (med lokk) i ovnen etter 1 ½ time og sett ovnen på 250 °C. 

Ta gryten ut av ovnen etter 30 minutter. Lemp deigen i gryten, sett på lokket og sett i ovnen. Stek i 30 minutter, ta av lokket, sett temperaturen på 200 °C og stek i 15 minutter til. 

Løft brødet ut av gryten og la den avkjøle på rist. 

 

Tips! 

Gresskarkjerner er både godt i og drysset på toppen av gulrotbrødet

Eltefritt gulrotbrød med havre og solsikkekjerner

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »