🎉🎉🎉 1 års jubileum 🎉🎉🎉 Eltefri bakst

eltefri bakst

I dag er det 1 års jubileum for boken min Eltefri bakst – hurra!

For å markere dagen kan du få boken til 299.- inkl frakt (normalt 399.-) om du bestiller den direkte fra forlaget her i dag.

Har du ikke fått bladd i boken enda, så kommer det et lite dypdykk her.

Eltefri bakst , gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt

Boken er delt i 8 deler.

Innledningen kommer selvsagt først, men jeg har prøvd å holde meg kort og fattet slik at det ikke ble så overveldende. Stikkord for eltefri bakst er jo enkelt…

Så begynner godsakene og jeg begynner selvsagt med søt gjærbakst!

For det går selvsagt an å bruke den eltefrie metoden for søt gjærbakst også!

«Prøvde meg på oppskriften på sjokoladeboller i boken (byttet sjokoladen ut med rosiner) og kjente på spenningen. Jeg har alltid hatt et «bollekompleks»; har aldri følt at jeg har fått det ordentlig til. Nå var det duket for å teste ut den eltefrie varianten. Og dette er SERIØST DE BESTE BOLLENE JEG HAR LAGET!! Så enkelt og ukomplisert og resultatet ble lette og luftige boller med deilig smak. 🤩 Nå tror jeg at bollekomplekset falmer 😅«

Oppskrifter på eltefrie brød finner du selvsagt også i boken. Hverdagsbrød så vel som det jeg kaller for spesialbrød. Brød kan stekes i gryter (grytebrød), brødform, på stekebrett, som rundstykker – og hvordan du gjør det forklares selvsagt i boken.

«Etter at jeg fikk boka i posten har vi ikke kjøpt brød. Jeg baker brød nesten hver dag. Lettvint, god smak og veldig fint at det er skrevet grovhet på brødet i oppskriften. Brioche deigen var lett og jobbe med og de ble luftige og for en nydelig smak.»

Du finner også et helt kapittel med det jeg har kalt for småbrød – rundstykker, hamburgerbrød, focaccia og så videre. Alt kan bakes med den eltefrie metoden 😉

«Helt super bok. Jeg gleder meg til å prøve søt baksten. Brød og rundstykker er helt topp. Boka er også veldig fin og se på, solid og veldig oversiktlige oppskrifter og fine bilder. Blir virkelig inspirert. Boka står godt synlig på kjøkkenbenken hos meg. Jeg kommer til å anbefale den til andre, ellers er det jo en flott gave.»

Og så var det pizza da – det finnes ikke bedre pizza enn de med eltefri bunn!

«Mitt mål for 2020 var å bli en brødbaker. Bytte ut dyre brød fra butikken med deilig nybakte brød fra egen ovn. Med denne boken er jeg godt på vei. Familien nøt godt av bakingen i julen og ingen brød kjøpt i januar. Alle oppskrifter så langt har gitt saftige brød og luftige deilige boller. Teknikker og tips er tydelig forklart. Anbefaler på det sterkeste!»

Boken avrundes med forslag til pålegg og hva du kan lage med brød du ev. har til overs.

«Ble positivt overrasket over at det var mange oppskrifter på pålegg, salater og restetips. I tillegg til en variert og fullspekket bok med mange herlige og gode oppskrifter. Godt, oversiktlig og fint forklarte fremgangsmåter.Godt, oversiktlig og fint forklarte fremgangsmåter. Kjempegod bok som jeg skryter av og anbefaler til alle jeg snakker med om baking.»

Dette er virkelig en bok for alle som er glad i å bake – om du er nybegynner eller erfaren baker. Les mer om hvorfor jeg synes alle bør bake eltefritt og les flere gode anmeldelser av boken her hos forlaget og hos Ark.

Og helt til slutt, her er en liten film Matilda lagde under lanseringen for et år siden. Gode minner ♡♡♡

Kommentarer

 • Reply Liv Marit 19. mars 2023

  Har brukt mange oppskrifter fra nettsiden, og endelig har jeg kjøpt boka di med eltefri bakst. Mye godt der som skal prøves. Kanelsnurr-oppskriften er den beste gjærdeigen jeg noengang har kjevla, den er super! Lot deigen stå kaldt i kjelleren over natta, det hjalp nok på gjøre deigen grei å jobbe med. Knallgode er de også, men som en kanel-elsker skal jeg ha litt mer av det neste gang.
  Kan jeg spørre, hvor mye tørrgjær vil ett gram være? Har en brødoppskrifter som skal ha ett gram, men vekta mi måler to om gangen. Tror det er drøytt et kryddermål?

  • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

   Hei Liv Marit!
   Så utrolig hyggelig å høre at du er fornøyd med både blogg og bok ❤️
   1/4 ts tørrgjær måler jeg til 2g. 1g blir altså litt mindre enn et kryddermål 🙂
   hilsen
   ina

 • Reply Britt Sjurelv Skogvik 17. januar 2021

  Fikk ikke 299 bare 399 når jeg skulle bestille boka

  • Reply Mat På Bordet 18. januar 2021

   Hei Britt
   Tilbudet gjaldt bare på jubileumsdagen dessverre – men, jeg ser at du kan kjøpe den online hos Ark.no for 349.-
   hilsen
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »